- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
neboli po uhlířsku je v kuchyni běžně používaný přívlastek jídla, které obsahuje uzené. Asi panovala představa, že si uhlíři v těch milířích udí maso nebo co.
To zni logicky --- uzene maso je vlastne "ocouzene", "umounene" stejne jako uhlir ... diky za postreh ...
Přiznám se, že Vašemu příspěvku úplně nerozumím, ale i tak díky za něj.
Dělám je na Italský zůsob a vždycky jsou jiné, ale dobrý .
Velmi dobře popsáno, .... a naprosto skvělý úvod. Fotky se mi moc nelíbí...špagety na nich vypadají bílé a rozvařené, ale s ohledem na kvalitu článku to přisuzuji špatnému světlu a faktu, že autor nejspíše nebude profesionálním fotografem.
Jen jednu výhradu k tomu mám. Myslím, že italská pasta má být trochu vlhká. Vámi popisovaná skutečnost, že pasta se má "oblepit" omáčkou podle mně není dobře. Po konzumaci by na talíři měla zůstat loužička omáčky a to se při popisovaném oblepení nemůže stát. Takž ponechat "tekutější", ale protože správný okamžik je těžko odhadnout, tak to chce trénovat a trénovat a trénovat a ......a tak dál, neb opakování činí mistra. ;)
Autor je velmi amatersky nejen kuchar, ale i fotograf. Budte si jist, ze spagety byly presne al dente. Bohuzel zazrivkove osvetleni, blesk a (ted budu hodne sebekriticky) barva servisu ... neprispiva :(
Jenze to je nas hodobozovy servis, ktery mam moc rad ... ale pravd je, ze klasicky bily talir je proste bily talir.
Když jste zmínil toho Pohlreicha, tak super návod měl na Pomodoro...jinak já mám raději tu italskou verzi
Spaghetti pomodoro jsou take mym oblibenym jidlem a urcite se k nim drive ci pozdeji v mem serialu dostaneme.
Pisu to spontanne, podle toho na co mame zrovna chut, nebo co je treba spotrebovat :)