Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mihulková

21. 10. 2010 0:24
český česnek?????

Tak Vám všem, jež milujete domácí modrý paličák oznamuji, že ho letos sázíme 1,5 metráku. Zkoušíme cca 15 různých certifikovaných českých odrůd, a ty které uspějí a budou mít v naší lokalitě dobrý zdravotní stav a výnos budou dále pěstovány každý rok na ploše 1 hektaru. Přece si nedám na pole solární panely!!!!

Česneku zdar!!!!!V

0 0
možnosti
JN

popenec

22. 10. 2010 13:03
Re: český česnek?????

Ráda bych věděla, zda plánujete sázet i odrůdy BLANIN a BJETIN. Četla jsem, že tyto dvě odrůdy nepůsobí žlučníkářům a slinivkářům žádné problémy.

0 0
možnosti
M

MaPl49

20. 10. 2010 13:25
Skladování česneku

Ověřil jsem si na vlastních výpěstcích, že i v podmínkách moderních bytu (suchého a teplého) se dá česnek dobře skladovat, když po očištění česneku nestříháme celý stvol, takže pak je možné česnek postavit "vzhůru nohama" například do vázy nebo džbánu a ještě vše působí jako hezká dekorace. Pokud nemáte vlastní česnek, ale nakoupíte český v obchodě, pak je možné nouzově použít modelářské špejle a česnek uskladnit výše popsaným způsobem;-D:-P

0 0
možnosti
PT

petratuc

19. 10. 2010 22:12
asi jsem nechápavá,

ale co znamená to R.A.G. ?

0 0
možnosti
PN

edelstahl

19. 10. 2010 22:45
Re: asi jsem nechápavá,

No, možná je to takto. Je jedna kapela a ta se jmenuje Rage against the machine, čili vzdor/odpor proti strojům, čili zkratkou R.A.M., takže takhle by mohlo být něco jako Rage Against Garlic, čili odpor vůči česneku (asi tomu čínskému, že). ;-D

0 0
možnosti
KM

martinova

19. 10. 2010 16:21
Nakládala jsem česnek do oleje jednou

a dost mě to zklamalo. Začalo se to kazit. Asi tam pronikl nějaký závadný stroužek.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

19. 10. 2010 21:20
Re: Nakládala jsem česnek do oleje jednou

Možná jste nevyhnala všechny vzduchové bublinky. Věci nakládané v oleji se obvykle kazí od zapomenutých bublinek vzduchu.

Já jednou nakládal do oleje cibuli (respektive hermelín, cibule byla k tomu) a ta cibule pak byla tak jako štiplavá a bublala, jako kdyby kvasila. Zřejmě jak se z ní uvolňovaly ty cibulové esence nebo co. ;-) Ale hermelín byl mňam.

0 0
možnosti
G

Galmar

19. 10. 2010 13:34
konecne

nekdo v mass medii pise o vecech co si uz vseci zasveteni suskame nekolik let. ano cesnek pestovany v CR a nebo na sve zahradce je proste o necem jinem nez dovoz. To same plati i o cibuli. Vzdy jsem jedl kupovanou cibuli buh vy kde vypestovanou a proste klasika. letos jsem jen tak ze srandy zryl kus travy na zahrade, zasadil cibulu a naslene sklizen mne zasobyla na cely rok :-)

no a kdyz jsem prvni vypestovany  kousek oloupal a zacal krajet, silna vune, pekne plna stavy a pak ta chut :-) je to jine nez kupovane, lepsi. takze cibulu uz kupovat nebudu.

za tyden, dva si jdu zasadit cesnek tak jsem zvedavy jak se povede.

0 0
možnosti
JN

popenec

17. 10. 2010 23:54
Odstranění klíčku

jsem dnes vyzkoušela (český paličák) a opravdu to funguje. R^ Manžel do dvou hodin po jídle bezpečně pozná, zda jsem dala do jídla česnek. Dneska neříkal nic, a to jsme pak ještě jeli na cyklovýlet. Díky za nápad. Dosud jsem o téhle fintě neslyšela.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

18. 10. 2010 7:32
Re: Odstranění klíčku

Jsem rád, že rada pomohla .... diky za referenci.

a také jsem rád, že mi moje drahá do jídla nic na pokusy potají nedává :)

0 0
možnosti

jarinka

15. 10. 2010 20:03
První rada.

Lidé na svých zahrádkách pěstují ledacos, ale česnek příliš ne. Prý se jim nedaří. U mě se česneku daří dobře, ale o sázení a pěstování zřejmě bude váš příští článek. Těším se, že se budu moci podělit o své zkušenosti. Zatím jen radím - na sázení je ještě čas, sadit budeme těsně před tím, než pořádně zmrzne půda, letos to vypadá na listopad.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 21:12
Re: První rada.

Mozna ty rady ocenim uz nyni ... klidne emailem ...

0 0
možnosti
P

pěnice

15. 10. 2010 17:51
Víte, že jsem si ani nevšimla,

že ten česnek nemá tu správnou chuť?Jen jsem automaticky  přidávala a přidávala a stále to nebylo ono.V létě jsme koupili na trhu od našich drobných pěstitelů ten náš a změna byla citelná.Tak jsem se zásobila.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 18:52
Re: Víte, že jsem si ani nevšimla,

No vidite :) postupna degradace hodnot ... :)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

15. 10. 2010 17:04
Nebylo by ale lepší...

...použít nějaký chuťově neutrální olej, například slunečnicový? Olivový se taky nehodí úplně do každého jídla, kam se hodí česnek.

0 0
možnosti
C

Camino

15. 10. 2010 17:16
Re: Nebylo by ale lepší...

Ten olivovy se dava stejne vice na salaty a tam je ten cesnek perfektni! Ja ho jeste rozmackam. Zkuste peceny cesnek, uriznete vrsek cele hlavy, pokapat olivovym olejem, zabalit do alobalu (delam vetsinou vice hlav najednou), strcit do trouby a pak jen na stul s bagetkou (baguette), zdejsi to miluji, ale myslim, ze uz sem Vam to radilaR^

0 0
možnosti
KT

Ježikača

15. 10. 2010 16:12
dneska jste mi

udělal radost už podruhé. zdravím a těším se na pěstitelské historky.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 16:14
Re: dneska jste mi

Dekuji velmi ... a rado se stalo :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.