Největší mýty o volbách - aneb nenechat se ovlivnit předsudky
Když se tak probírám diskuzemi, názory lidí, docházím k závěru, že lidé pod tlakem různých ideově masírovacích propagačních akcí ztrácí soudnost samostatně myslet a podléhají různým mýtům.
Rád bych na některé upozornil a nabídl k nim vysvětlení, jak to vnímám já.
1. Kdo nevolí velké strany, volí komunisty
Jedná se o předvolební mýtus podporovaný snahou volit proti komunismu. Je to samozřejmě velký nesmysl. Uvědomte si, než ten lístek v obálce upustíte do urny, že toto je vaše takřka jediná šance jednou za čtyři roky něco změnit, projevit svoji vůli, delegovat svého zástupce, který bude vládnout. Nevolte tedy proti někomu, nebo ze strachu z něčeho někoho, u koho tušíte, že nebude reprezentovat to, co vy chcete!
2. Pokud zvolím stranu, která se do parlamentu nedostate, můj hlas propadl
To je další oblíbený mýtus. Není to pravda. Pokud strana překoná 1,5% dostane za Váš hlas alespoň finance na svou činnost (Konkrétně 100Kč). Pokud ne, jsou peníze z vašeho hlasu přepočítány všem stranám, podle poměrného klíče. A váš hlas může aspoň příště strhnout více lidí, odvážit se volit někoho, kdo je i Vám nejbližší.
3. Malou stranu volit nebudu, i kdyby se dostala do parlamentu nic neprosadí
Platí to co, jsem napsal u bodu 1. i 2. Váš hlas má určitě smysl. Každý by měl volit toho, kdo je mu nejbližší. Pokud existuje strana, jejíž volební program je mi blízký, lidem v té straně důvěřuji, dokáži se ztotožnit s jejími ideály a žádná jiná taková neexistuje, co by mě mělo vést k tomu, volit někoho jiného ???
4. Nemá to smysl, volit nepůjdu, můj jeden hlas stejně nic nezmění.
Toto je asi největší mýtus, bohužel někteří lidé takto sobecky uvažují. Čekají, že za ně rozhodnou jiní, protože jim je jedno, jaký bude osud naší země, nás a našich dětí. Kdybychom uvažovali všichni takto, tak volby rozhodne pár jednotlivců ... je to podobná pitomost, jako kdysi když nebylo povinné svícení, radil jeden příslušník VB v rádiu. Redaktor zelené vlny hvězdy se ho zeptal, kdy je nejvhodnější doba večer rozsvítit a on mu odpověděl: "Mám pro vás radu, kterou se mohou řídit opravdu všichni. Nejlepší je rozsvítit tehdy, když už potkáte někoho kdo svítí."
Přijďte všichni volit, přijměte svůj díl zodpovědnosti za Českou republiku, nevolte proti něčemu, nevolte menší zla, volte za sebe, volte dobro.
Richard Kába
R.A.G. - Tuřínové suflé s višňovým přelivem
Možná se trošíčku divíte? Už se asi stalo zvykem, že ve svých receptech propaguji často tuřín jako surovinu, ze které se dříve vařilo a dnes bohužel skoro vymizela z jídelníčku. Může překvapit jeho úprava na sladko, ale věřte, že tuřín je velmi senzitivní k sladké chuti. Sám je lehce nasládlý a my mu trošku pomůžeme. Jako kontrast pak zvolíme přeliv z kyselých višní.
Richard Kába
R.A.G. - Houby po uhlířsku
Houbová sezona je v plném proudu, z lesa se dá přinést už velmi pěkná směska druhů a člověka nudí vařit je pořád stejně. Proč nezkusit něco jiného? Dneska si ukážeme, jak použít houby ke klasické úpravě "po uhlířsku" tedy alla carbonara. Po uhlířsku se vaří obykle různé druhy těstovin, ale v zásadě není důvod, proč tento osvědčený postup s drobnými úpravami nepoužít i na houby.
Richard Kába
R.A.G. - Přepuštěné máslo
V některých receptech RIKovy Amatérské Gastronomie se objevuje přepuštěné máslo a protože jsem byl na toto téma dotazován, zaměřím se dneska na tento prastarý způsob jak zvýšit účinnost a trvanlivost másla pro potřeby smažení. Co to vlastně je takové přepuštěné máslo? Je to vlastně jen tuk, který nám z másla zůstane.
Richard Kába
R.A.G. - Kulajda
Polévka kulajda je jedním z velmi charakteristických pokrmů české kuchyně a po celých Čechách můžeme najít nejrůznější variace na tuto polévku. V rámci RIKovy Amatérské Gastronomie si dneska ukážeme takovou, kterou mám nejradši já. Hlaďoučkou krémovou s výraznou kyselostí přecházejí do smetanového nasládla, se sušenými hříbky a křepelčím vajíčkem.
Richard Kába
R.A.G. - Terinka z krůtích prsou s lesními houbami
Dneska si zkusíme udělat terinku z krůtího masa a s lesními houbami. Terinka je ideálním pokrmem, kterým můžeme uvítat hosty, nebo servírovat jako předkrm. Výhoda je, že si ji můžeme připravit dopředu.
Další články autora |
Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka
Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let
Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...
Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné
Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...
Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům
Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...
Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody
Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...
Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá
V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...
Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump
Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...
Rustikální chalupa k ubytování - Jizerské hory - téměř samota
Jiřetín pod Bukovou, okres Jablonec nad Nisou
9 900 Kč/měsíc
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy