Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Andrej Babiš – zachránce demokracie v Čechách a na Moravě.

Samozřejmě i ve Slezsku a v Praze, že ano. Někteří moji známí si možná řeknou, že jsem se zbláznil, jiní, že si dělám…, (doplňte každý jak je zvyklý). Ale ubezpečuji vás, že to myslím naprosto vážně.

Není nijak daleko doba, kdy jsme se s jedním dobrým kamarádem docela často krutě zhádali na téma Babiš a jeho místo v politice. On, Babišův příznivec a volič, já, tradiční volič pravice. Tedy toho, co se jako pravice tvářilo. Jen tak na okraj podotknu, že jsme oba docela úspěšní živnostníci s penzí a práci jako takovou jsme ještě určitě nepověsili na hřebík. Jenom už děláme jenom to, co se nám chce a kolik se nám chce. Nouzí netrpí ani jeden z nás.

Nemohl jsem zpočátku pochopit, jak se může takový úspěšný člověk, se slušným přehledem o světě a při zdravém rozumu, nechat obalamutit někým takovým, jako je oligarcha, který ke svému majetku přišel kdovíjak a o jehož morálních vlastnostech, minulosti i altruismu při vstupu do politiky, lze mít jistě nemalé pochyby.

 Ale já to nepíšu, abych tady vystupoval jako jeho obhájce, ale ani jako jeho soudce. Jen bych chtěl tak trochu objasnit, co mne dovedlo k myšlence, uvedené v nadpisu.

Vraťme se tak trochu do doby, kdy začal budovat svoji další firmu, kterou nazval hnutí, jal se vstupovat do politiky a začal těm stávajícím vedoucím, samozřejmě DEMOKRATICKÝM,  stranám trochu šlapat na paty, aby jim při každém dalším větším kšeftu nemusel odevzdávat tradiční stranický desátek. Protože mu zřejmě začalo vadit, že už jsou nejen nenažraní, ale ještě u toho začínají pořádně mlaskat a neberou ho jako rovnocenného partnera. Udělal tedy  „byznysplán“, sehnal odborníky a začal se učit, jak se dělá politika. Řekněme, že situaci mu značně ulehčila i tehdejší politická scéna se soudobou vládní garniturou, která se vybarvila do opravdu komického divadla. Sekretářka rozhodovala o premiérovi, který měl rozhodovat o celém státě. Přitom nechala sledovat manželku svého milence státními orgány a premiér se zmohl pouze na to, že jí poplakával do telefonu a zřejmě i na rameni. Ano, zjednodušené, já vím, ale přitom, jak v médiích kauza stíhala kauzu a ani ve vládní straně se občas nemohli mezi sebou shodnout, kdo je padouch a kdo hrdina, nelze se divit, že lid obecný toho začal mít pomalu dost. Zvlášť, když podobné situace se opakovaly s pravidelností, kdy se mezi sebou střídaly vlády a pomalu začínalo být jedno, jestli se tvářily jako pravicové, nebo měla jít kupředu levá.

Protože ochránci dělníků, rolníků či pracující inteligence, tedy další echt demokrati, kteří si říkali a říkají „sociální“, hleděli hlavně na to, aby třeba Rath donesl do stranické pokladny co nejvíce kvalitního vína, nebo firmy v českém domě v Moskvě prostřednictvím Srby přivezly z Ruska co nejvíc matrjošek s tím správným obsahem. O dělníky a rolníky šlo samozřejmě také, ale nějak na ně furt nezbýval čas a hlavně - peníze. Takže si začali myslet, že jim ty hlasy budou házet zadarmo. Protože jsou demokrati a ještě k tomu sociální. A tak si to dámy a pánové, přátelé, bratři i sestry, mezi sebou vyměňovali, někdy se pravda i trochu poškorpili, ale nikdy tak, aby si nevyklovali oči a mohli pak zajít do parlamentního bufiku na panáka či pivko „ve slevě“. Vazby mezi spřátelenými firmami i spřátelenými politiky byly tak pevné a zabetonované, že se před nimi začalo otřásat i kdysi historické nerozborné přátelství na věčné časy. Bylo tak téměř jedno, kdože bude zrovna sedět v kanceláři šéfa vlády, ministra, či jeho náměstka.

Ale co se nestalo? Znáte ten vtip. Jak je na pódiu káď, plná sraček a nad ní se houpá těžká kovová koule a když ta koule spadne a je všechno, ale úplně všechno, od těch sraček, přichází klaun, celý v bílém…

On ten Babiš možná někomu připadá jako klaun, ale i klauni bývají často chytřejší, než ředitelé všehomíra.  A tak se nemusel ani moc snažit. Naše skvělá, veřejnoprávní média, se svými skvělými a objektivními agenturami pro výzkum veřejného mínění spekulovala, jestli se ten „klaun“ přehoupne přes pětiprocentní hranici do parlamentu a ono – ehe – víc jak 18%. Nu a od toho nešťastného roku, s třináctkú na konci, se konečně s tou demokracií cosi pohlo. Ovšem zatímco Babiš si najal na „dělání a prezentaci politiky" odborníky, ostatní strany chvíli spoléhaly na to, že se „klaun“ znemožní sám a pošetřily a vyčkávaly. Výsledky a preference tomu moc nedávaly za pravdu, tak se konečně začali hledat ti opravdu „čistí a nezatížení“ a shánět „hnojomety“ i na klauna. Ovšem tak nějak, za ty roky, přitom pozapomněli, jak se opravdu ta politika vlastně dělá a že pro zvolení je třeba hlavně volič. A volič byl pořád ještě dost nasraný. A tak, opět nějakým zvláštním zázrakem, protože ta správná média a správní politologové byli téměř nabetón přesvědčení, že "volič není hloupý", to zas nějak nevyšlo. Voliči opět zklamali. Co chcete – dílem nevzdělaní kobliháři, dílem xenofobové okamurovští no a ještě k tom ty staré struktúry u komunystú a potom ti dúchodci!! - bác a průser je na světě. Zase Babiš a ještě silnější, než před tým. Tož to se potom nedivte, že se na toho Babiša opravdu, ale opravdu pořádně nasrali a ani je nenapadlo, aby s ním na nejakú tu štamprlu, nebo pivečko, do toho furt ještě asi nejlacinějšího bufetu v Praze, zašli. No a tak to má byt. Když ide o koryta… ééé, co to ťápu – když jde o blaho všeho lidu, tož to, brácha nebrácha - pěkně z hrušky dúle!

A tak tu konečně máme tu správnou demokracii! Vláda dělá politiku a chyby a opozice jí to dává pěkně sežrat. No a má spočítané, když ti dobří veznú do holportu ty lepší a nakonec se spojí i stěmi nejlepšími,  že by jim ty počty mohly nakonec vyjít. Jen nevím, jestli je ten kotel sraček dostatečně plný a jestli není těch klaunů přece jen trošku moc. A hlavně – co všeci ti nevyzpytatelní voliči na té špatné straně Gausovy křivky!! Prozřeli?! Že by snáď koróna pomohla?? Kdoví. Ale média a nekteré agentury už mají zase jasno! Tož bacha…

Ale jedno vím jistě. I příští volební období Babiš tu demokraciju zachrání. Protože vláda bude tak či tak slabá a opozice docela silná. A určitě nekompromisní a určitě se nedá s vládú do holportu.

Tož a já su rád, že je demokracie zachráněná aspoň na další volební období a minimálně, dokud tu bude Babiš. A na to si štrngněme! Včéra jsem přivézl dóm tři krabice vína od pana Popely z Pálavy. Samé pozdní sběry a výběry. VYNIKAJÍCÍ!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | čtvrtek 19.11.2020 8:48 | karma článku: 24,61 | přečteno: 674x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,53 | Přečteno: 1218x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,76 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci a při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci a při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik