Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

"Násilničtí a neprofesionální" čeští policisté ?

Český dobrovolník z uprchlického tábora v Idomeni promluvil. Dobrovolník, který s uprchlíky ilegálně a dobrovolně překročil makedonskou hranici. Při každém průchodu řekli č. policisté něco podivného,...Co to tady je za svině... 

Čeští policisté, kteří byly vysláni do Makedonie na pomoc s uprchlickou krizí a migrační vlnou jsou kritizováni dobrovolníkem Štěpánem Marečkem. Česká policie je prý v Makedonii známa pro své násilí a makedonská policie je brutální. Říkám si, zda li pan humanitární pracovník Mareček někdy viděl skutečnou brutalitu a nelidskost, byť na jediném videu, kterých jsou stovky denně z celé Evropy. Ve skutečnosti česká policie byla tou, která operativní cestou získala informace o plánovaném ilegálním přechodu hranice migranty.

Dobrovolník Mareček se zůčastnil nelegálního přechodu makedonské hranice společně s uprchlíky. S uprchlíky šel údajně proto, aby je ochránil před smrtí v řece ( což se nezdařilo, protože někteří uprchlíci se utopili a spoluvinen je pro mě ten, kdo je motivoval a podporoval v tomto protizákonném jednání, pozn. autora ). Tento statečný ochránce kritzuje české policisty z neprofesionality! Ty policisty, kteří získali informace, což pro něj samozřejmě za dobrou zprávu bráno není, naopak.

Pan zachránce Mareček šel s uprchlíky údajně i proto, že jim chtěl s ostaními dobrovolníky poskytnout veřejný dohled. Pro mě je tento dohled nad zločiným jednáním spoluúčastí a někdo by i mohl panu Marečkovi přičíst spoluvinu za utopené uprchlíky. On si ale stěžuje.

Policisté nás zadrželi a odvezli na policejní stanici. Čekali jsme tam deset hodin, než nám vystavili účet. Po celodenní tůře a broděním se řekou nás bylo dost mokrých. Čeští policisté si nás začali fotit a fyzicky napadli jednu osobu, ale nebyla to Funny Múller. Strhli ji čepici a tou ji profackovali. Na otázku, proč nás fotí odpověděli čeští policisté údajně.."My jsme policie, my si můžeme dělat co chcem". Byly vulgární a při každém průchodu řekli něco, například..Co to tady je za svině, a podobně.

 Za mě jim to prošlo dost lehce. Dostali účtenku, kterou jim nepochybně proplatí nějaká ta organizace a mohli jít, toť vše, kromě toho, že si je vyfotili. Také bych je fotil. Fotil bych je jako úkaz pomatení smyslů z pomatených ideí. Považoval bych za neprofesionální, kdyby je policie všechny do jednoho nenafotila. Policie si nemůže dělat co chce a v tomto případě udělala přesně to, co musela, a proč byla do Makedonie vyslána. Získala informace, podělila se o ně, skupinu zadrželi ( i s dobrovolníky, kteří ale nejsou pašeráci asi ) a byly pochváleni makedonským velitelem. To je realita a pan Mareček může tvrdit, o tom co říkali co chce. Pro mě je to pašerák lidí, ale hůř, protože se ukrývá pod záštitu "humanitárního pracovníka".

Makedonská policie je dle něj hodně brutální, uprchlíky mlátí a posílá je dírami v plotě zpět do Řecka. Nepochybuji o tom, že makedonská policie lidi, kteří nerespektují její hranici vrací. Co také jiného? Nevěřím, že uprchlíky mlátí. Spíše věřím, že pro ně musí být těžké se ovládnout a nedat výchovný pohlavek těmto aktivistům, kteří jim pouze přidělávají práci a potom ze sebe ještě dělají chudáčky.

Policejní prezidium již jednou českým policistům za zákrok v Makedonii poděkovalo a konstatovalo, že pracovali standardně. Pan aktivista přidal na závěr moudro, že to policie tvrdí vždy, a to i když pochybí. Chtěl bych vědět, co je tou chybou. Že vás chytili?

Tleskám za to všem policistům, všech národů, kteří se na tomto úspěšném zákroku proti ilegálním migrantům podíleli a přeji jim mnoho síly, sebevědomí a víry, při těchto mediálních útocích od těchto "humanistů".

Autor: Patrik Juda | neděle 20.3.2016 10:33 | karma článku: 43,80 | přečteno: 2928x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3894x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik