"Násilničtí a neprofesionální" čeští policisté ?

Český dobrovolník z uprchlického tábora v Idomeni promluvil. Dobrovolník, který s uprchlíky ilegálně a dobrovolně překročil makedonskou hranici. Při každém průchodu řekli č. policisté něco podivného,...Co to tady je za svině... 

Čeští policisté, kteří byly vysláni do Makedonie na pomoc s uprchlickou krizí a migrační vlnou jsou kritizováni dobrovolníkem Štěpánem Marečkem. Česká policie je prý v Makedonii známa pro své násilí a makedonská policie je brutální. Říkám si, zda li pan humanitární pracovník Mareček někdy viděl skutečnou brutalitu a nelidskost, byť na jediném videu, kterých jsou stovky denně z celé Evropy. Ve skutečnosti česká policie byla tou, která operativní cestou získala informace o plánovaném ilegálním přechodu hranice migranty.

Dobrovolník Mareček se zůčastnil nelegálního přechodu makedonské hranice společně s uprchlíky. S uprchlíky šel údajně proto, aby je ochránil před smrtí v řece ( což se nezdařilo, protože někteří uprchlíci se utopili a spoluvinen je pro mě ten, kdo je motivoval a podporoval v tomto protizákonném jednání, pozn. autora ). Tento statečný ochránce kritzuje české policisty z neprofesionality! Ty policisty, kteří získali informace, což pro něj samozřejmě za dobrou zprávu bráno není, naopak.

Pan zachránce Mareček šel s uprchlíky údajně i proto, že jim chtěl s ostaními dobrovolníky poskytnout veřejný dohled. Pro mě je tento dohled nad zločiným jednáním spoluúčastí a někdo by i mohl panu Marečkovi přičíst spoluvinu za utopené uprchlíky. On si ale stěžuje.

Policisté nás zadrželi a odvezli na policejní stanici. Čekali jsme tam deset hodin, než nám vystavili účet. Po celodenní tůře a broděním se řekou nás bylo dost mokrých. Čeští policisté si nás začali fotit a fyzicky napadli jednu osobu, ale nebyla to Funny Múller. Strhli ji čepici a tou ji profackovali. Na otázku, proč nás fotí odpověděli čeští policisté údajně.."My jsme policie, my si můžeme dělat co chcem". Byly vulgární a při každém průchodu řekli něco, například..Co to tady je za svině, a podobně.

 Za mě jim to prošlo dost lehce. Dostali účtenku, kterou jim nepochybně proplatí nějaká ta organizace a mohli jít, toť vše, kromě toho, že si je vyfotili. Také bych je fotil. Fotil bych je jako úkaz pomatení smyslů z pomatených ideí. Považoval bych za neprofesionální, kdyby je policie všechny do jednoho nenafotila. Policie si nemůže dělat co chce a v tomto případě udělala přesně to, co musela, a proč byla do Makedonie vyslána. Získala informace, podělila se o ně, skupinu zadrželi ( i s dobrovolníky, kteří ale nejsou pašeráci asi ) a byly pochváleni makedonským velitelem. To je realita a pan Mareček může tvrdit, o tom co říkali co chce. Pro mě je to pašerák lidí, ale hůř, protože se ukrývá pod záštitu "humanitárního pracovníka".

Makedonská policie je dle něj hodně brutální, uprchlíky mlátí a posílá je dírami v plotě zpět do Řecka. Nepochybuji o tom, že makedonská policie lidi, kteří nerespektují její hranici vrací. Co také jiného? Nevěřím, že uprchlíky mlátí. Spíše věřím, že pro ně musí být těžké se ovládnout a nedat výchovný pohlavek těmto aktivistům, kteří jim pouze přidělávají práci a potom ze sebe ještě dělají chudáčky.

Policejní prezidium již jednou českým policistům za zákrok v Makedonii poděkovalo a konstatovalo, že pracovali standardně. Pan aktivista přidal na závěr moudro, že to policie tvrdí vždy, a to i když pochybí. Chtěl bych vědět, co je tou chybou. Že vás chytili?

Tleskám za to všem policistům, všech národů, kteří se na tomto úspěšném zákroku proti ilegálním migrantům podíleli a přeji jim mnoho síly, sebevědomí a víry, při těchto mediálních útocích od těchto "humanistů".

Autor: Patrik Juda | neděle 20.3.2016 10:33 | karma článku: 43,80 | přečteno: 2928x