Zpovykaný Čecháček Ticháček

Tak jsem zas jednou zpovykal (rozmazlil) svou duši. Jak jinak než tak nějak po česku. A navíc mám být na co hrdý. Tedy spíš na někoho.

Na lidi. V sobotu 12. května jsem se účastnil župního sletu, který se konal v našem městečku. Ne jako cvičenec, ale jako pořadatel a z velké části i vděčný divák. Který sledoval i svou ženu, jak válí s obručí. Do rytmu hudby Mandrage ve skladbě Siluety. Skladby byly skvělé a zlákalo mě jet se podívat i do Prahy. Byla to radost ze cvičení, z pohybu a rytmu, co se přenášela i na nás na diváky.

Dalším zpovykáním (duše) byl zážitek hudební. Vzal jsem matku na koncert a spolu s ní si to užil. Hrálo trio mladých hudebníků na nástroje klavír, klarinet a violoncello. Skvěle jim to ladilo. Předvedli skladby B. Martinů, R. Schumanna, F. Liszta, F. Chopina a závěr patřil rozverné hravé symfonii L. van Beethovena pro všechny tři nástroje. Mladíci hráli fantasticky a ta jejich radost z hudby přímo tryskala mezi diváky. Navíc každou skladbu představili upřímným a vtipným komentářem. Prostě zážitek.

Tak jsem si divácky užil dvě akce a teď je řada na mně. V sobotu budu naopak já zprostředkovatelem zážitku zpovykaným dětem. Máme tradiční pohádkový les. Tentokrát si s ženou hrajem na dědka s bábou, co tahaj mohutnou řípu.

Ale ještě večer předtím zahajuje Klub Loděnice sezonu koncertem Michala Hrůzy. Tak jsme se rozhodli, že se jím taky necháme zpovykat. Nakonec i burani mohou být zpovykaní, aby těm Pražákům nezáviděli.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | čtvrtek 17.5.2018 12:50 | karma článku: 12,43 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12