Výsady neočkovaného

Neexistuje možnost, jak prokázat, že jsem zdravý. Mohu jen testováním neustále prokazovat, že nejsem nakažený.

A také mohu být testem jako nakažený zachycen. Mohl bych pak získat potvrzení, že jsem nemoc prodělal. Nebo se nechat očkovat. A získat tím výsady. Ovšem jaké? Nemuset nosit respirátor/roušku v MHD a veřejné dopravě? Nepřichází v úvahu. Navštívit matku v domově pro seniory kdykoliv a na pokoji? Nepřichází v úvahu. Pouze o návštěvních hodinách v pracovní dny odpoledne ve vestibulu na půl hodiny a striktně v respirátoru. Jedinou výhodou očkovaného snad je, že se nemusí před návštěvou testovat.

Další výsadou očkovaného je smět do hospody, do kina atd. Neočkovaný se musí prokázat testem. Že je zdravý a s velkou pravděpodobností i neinfekční, nikoho nezajímá. Jako zdravý (a neočkovaný) jste zkrátka „sprostý podezřelý“.  

Jak se budou dále rozšiřovat výsady očkovaných nevím. Zatím dle mého soudu nic moc (výhod) nezískali, pokud odmyslíme ochranu (možná spíše pocit ochrany) očkovaného před nemocí Covid-19.

Asi se budou stupňovat i zákazy a omezení pro neočkované. Třeba dostanou zákaz navštěvovat obchodní centra. To by mi fakt ohromně vadilo, když je dobrovolně nenavštěvuji ani teď, když mohu. Možná, že dostanou zákaz přístupu na sociální sítě. To se mne opravdu dotkne (cha cha cha).

Jaké jsou tedy výsady neočkovaného?

Žádné? Kdepak, stačí se na to podívat z jiného úhlu a přehodit to do pozitivna. Nemusíte chodit tam, kam nejste zván. Sice nemůžete očekávat pozitivní účinek vakcíny na vaše zdraví a imunitu, na druhou stranu ani ale nezažijete případné negativní vedlejší účinky. Naučíte se být sám se sebou, což vůbec není špatné. Protože pro sebe získáte více času, když nikam moc nemůžete.

Začnete se také více spoléhat sám na sebe, budete se snažit o více soběstačnosti a nezávislosti na systému. A budete mu nebezpečný svojí svobodomyslností, částečnou nezávislostí a odvahou stát si za svým. Také svým zdravím a zdravým sebevědomím, protože nepodléháte všudypřítomnému strašení a citovému vydírání.

Přestanete s tím bojovat, přestanete tomu věnovat pozornost a dávat tomu energii. Svým každodenním rozhodováním budete nenápadně házet zrnka písku do soukolí. Možná svým příkladem někoho inspirujete.

Ale také mnoho lidí naštvete vč. těch ve Vaší rodině a blízkosti. Nebudete si to ale brát osobně a bude vám jich spíše líto. Ikdyž jim bude naopak líto Vás, budou Vám vyčítat Vaši zabedněnost, hloupost a sobectví (to přece kvůli Vám jsou pořád ty restrikce, že). Budou mít obavu o Váš život (nebo spíše o svůj?).  Nejsou ty restrikce stále naopak proto, že je většina vědomě či nevědomě podporuje právě tím, že je (už spíše ze zvyku) dodržuje?

Čas ukáže, kdo se mýlil. Mýlit se mohu, když však vidím ty tlaky na to všechny proočkovat, tu rychlost, aby se vše stihlo co nejdříve a samozřejmě za tím vším i peníze, pak věřím, že se spíše nemýlím.

Tomu nahrává i to, že nehodící se názory na situaci jsou zamlčovány, mazány, cenzurovány. Opravdu tím nemyslím šílené konspirační teorie, ale názory vědců a zdravotníků, které vybočují z nastavené „normy“ politického režimu „reálného covidismu“.

Navíc jsem ten příznivec přirozeného světa. Světa, kdy člověk je tvořivou součástí přírody, který s ní spolutvoří sice ve svůj prospěch, ale ne na její úkor a na úkor jiných lidí. Příroda má obrovskou sílu regenerace. Stačí ji ponechat samu sobě.

Očkování bohužel neudělá žádnou „tečku“ za koronavirem. Ten virus, na který byla vakcína vyvíjena už „zmizel“, zmutoval do jiných forem a vakcína nemusí mít na nové mutace takovou účinnost. Je dnes sice více nakažlivý, ale současně méně nebezpečný.

Což znamená, že byla získána určitá kolektivní imunita, ale zároveň, že se virus přizpůsobil svému hostiteli – člověku. Cílem viru je se šířit a nakazit co nejvíce lidí, ne jich co nejvíc zabít. To hrozilo v první fázi, kdy ještě nebyla tak velká kolektivní imunita (získaná částečně očkováním, ale i přirozenou cestou proděláním nemoci a část lidí má zkrátka přirozenou odolnost).

Následně se organismus člověka s virem postupně „sžíval“, jakož i s ostatními viry, bakteriemi, parazity. Tu „tečku“ udělá právě to přirozené „sžití se“ a očkování (především rizikových skupin) bezesporu přispělo k tomu, že ta cena (v lidských životech) nebyla tak děsivá. Jak by to dopadlo, kdyby se tolik „nelockdownovalo“ a nestrašilo, nevíme, tak nemá smysl se tím „po bitvě“ zabývat.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | středa 18.8.2021 7:29 | karma článku: 31,03 | přečteno: 851x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12