Vězni pasou daňky

Člověk se nejdřív musí prohrabat balastem šílených zpráv, aby nakonec našel nějakou tu povzbuzující a lidskou. Navíc je ta pozitivní zpráva i o zvířátkách.

O zvířátkách, tedy ptácích a konkrétně slavících bylo již napsáno mnohé. Někteří slavíci zpívají falešně, ten zlatý a český už by se mohli dát vycpat. Také nějak moc zapáchají. To ti slavíci z Madridu, to je jiný kafe, těm to i ve zralém věku zní fešně. I ten Máchův slavík, co svou lásku růži pěl, uměl za srdce vzít. Ale pojďme na jiná zvířátka.

Ovce a daňky. U věznice v Jiřicích jim postavili oboru a vězni se o ně starají, krmí je, opravují ploty a dokonce jim pěstují krmivo. Viděl jsem reportáž v televizi, všichni si to pochvalovali od ministra spravedlnosti přes ředitele českých věznic až po vězně, kteří se o zvířata starají.

Na nich byla ta radost znát nejvíc, jsou venku, vykonávají zajímavou práci a ještě si vydělají pár peněz. Jiřice mám kousek od domova. V těch lesostepích po sovětských vojácích se v oborách prohánějí zubři, divocí koně, pratuři. Už jsem tam viděl samozřejmě divočáky (což je dnes běžné), srnky, ale i muflony a lišku.

Nyní máme blízko i daňky. Je to také zajímavý projekt. Jestli se jednoho dne začnou zavírat nekorektní pisálci (jako já) do vězení, hlásím se do Jiřic, chci pást ovce a daňky!

Tak to, prosím, milý soude, vezmi v potaz. Přiznávám se totiž bez mučení, že nesouhlasím s moderním, politicky-korektním, multikulturně-genderovým výkladem Bible, totiž že Bůh je lesbická černoška muslimského vyznání.

Až tedy nade mnou vyřkneš ortel, milý soude, nech mne odpykat si svůj trest s daňky. A dovol mi, prosím kytaru, abychom si mohli společně zahrát a zazpívat písně Wabi Daňka.

https://www.novinky.cz/domaci/422139-jiricti-vezni-se-staraji-o-ovce-a-danky.html?sznhp%3Drss

Autor: Jan Tichý(Bnj) | středa 30.11.2016 21:19 | karma článku: 19,85 | přečteno: 348x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,39

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12