Přímé střetnutí (2. část)

Bylo by naivní si myslet, že když má manželka potvrzený Covid a mně bylo také špatně, že u mě bude výsledek testu negativní. Tomu bych se spíš divil, kdyby tomu tak bylo.

Takže přišla očekávaná pozitivita a s tím další požadované úkony, jako telefonáty a SMS hygieny, vyplňování předepsaných formulářů a dohody s kolegyněmi, jak zorganizovat práci, příp. co se ještě stihnout dá a co se bude muset odložit.

Co se týče pozorovaného zdravotního stavu, tak mohu zatím navázat na to, co jsem psal minule. Zdá se, že manželka se pozvolna zlepšuje a jede podle křivky ve tvaru hory Říp. Už nějakou dobu sestupuje z vrcholu, pomalu, ale jistě.

Já si u sebe vzpomněl na svou odbornou chemickou kariéru a přirovnal bych svůj průběh k záznamu chromatografu (chromatogramu) při analýze zemního plynu, kdy nám rychle hned z kraje (sice jako druhý pík) vyrazil ten největší pík metanu. Což u ruského plynu představovalo 98 %, pak v dalším průběhu analýzy se postupně vyrazily další mnohem menší píky. Lze to přirovnat k tomu, že na začátku je nějaký malý hrbolek, pak hned vysoký strmý vrchol, po němž následuje taková sice trochu hrbolatá, ale ustálená křivka.

Tak jen doufám, že to tak bude pokračovat dál a během několika dní se začnu dostávat do formy. Jsem sice v lepší formě než v úterý, ale k té obvyklé mi ještě něco chybí. Nicméně chuť do života se zvyšuje, tak předpokládám, že v příštím týdnu si už vyzkouším cvičení a otužování. Začnu pozvolna. Vypadá to, že Vánoce budeme mít tentokrát opravdu klidné.

A dál už mohou následovat jen samá pozitiva. Nevím odkud to přinesla manželka, snad z práce, ale jsou i jiné možnosti. U mne to vypadá jednoznačně na manželku, navíc, když uvážím, že jsem tzv. vítací typ. Je to samozřejmě jedno, když už ten virus na vlastní kůži prožíváme.

Aniž bychom o to nějak usilovali, získali jsme „covid-pas“ s označením „N“, což nám po novém roce asi zpříjemní život, pokud tedy bude takový pas platit těch 180 dní, tj. do června. Možná nás to pustí na sjezdovku, do bazénu, sportovní haly, divadla, kina, restaurace.

A třeba za půl roku už bude všechno jinak.  Tak klidné a příjemné svátky všem.

 

Autor: Jan Tichý(Bnj) | sobota 18.12.2021 10:07 | karma článku: 17,47 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12