O zdraví, pacientech a lékařích

Nevážně. S humorem, protože smích léčí. Roztahuje bránici, uvolňuje, ulevuje a zlepšuje náladu. Je vždy k dostání (bez fronty v lékárně), je zadarmo a nikdy se jím nemůžete předávkovat. 

Takže je to vlastně ten nejlepší lék, který nejen léčí, ale i uzdravuje. Pacient, který se směje, se uzdraví rychleji. Strach a stres jsou nejlepší kamarádi nemoci a utrpení. Radost, smích, láska, pohyb a pobyt v přírodě jsou nejlepší kamarádi života a zdraví.

Přivodit si infarkt či žaludeční vředy z politiků je nesmírně hloupé. Přesto se i takoví hlupáci najdou. Jak říkal Karel Kryl, politikům se nevěří, věří se v Boha, v přírodu, v sebe, ale ne politikům. To už je lepší věřit lékařům, ale nejsou to bozi, byť někteří si na ně hrají.

Chronický pacient je hrdým sponzorem farmaceutického průmyslu a současně čerpačem zdravotní péče. Počátkem chronického pacienta je často věta lékaře: "paní, toho se nezbavíte do konce života". Tak paní poslechne a do konce života je chronicky nemocná. Naopak zdravý člověk je donátorem, a přitom zdravotní péči nečerpá a zároveň farmaceutický průmysl nepodporuje. Z toho plyne, kdo je pro farmaceutický průmysl dobrodincem. Ten, kdo se nechá léčit do konce života.

Trocha matematiky do toho léčení patří. Přímá úměra: čím méně pohybu, tím menší imunita, čím méně smíchu, tím menší imunita. Nepřímá úměra: čím více prášků, tím menší imunita, čím více jídla (a nezdravého), tím menší imunita, čím více strachu, tím menší imunita. Správný výsledek docílíte, pokud to budete dělat naopak, čeho je víc, bude míň a čeho je míň, bude víc a vaše imunita z toho vyjde posílena. Také váš mozek, protože vyřešit výše uvedenou matematickou a logickou úlohu, ho zaměstná až skoro zavaří a tím i posílí.

Je třeba se vrátit k pacientům, neboť hrozí, že by se po dobu mé nepřítomnosti mohli uzdravit. Tato slova vložil autor pokračování Jirotkova Saturnina M. Macek do úst doktora Vlacha. A ještě tam uvádí, že lékařská ordinace je jediné místo, kde může lékař požádat ženu, aby se svlékla, a ještě dostane zaplaceno. 

"Jenom žádnou paniku," uklidňuje lékař pacienta"tuto operaci už jsme prováděli nejméně třicetkrát. Jednou se musí povést."

"Pane doktore, vy jste prostě kouzelník. Vůbec jsem nevěřil, že mi předepíšete lék, který by mi mohl pomoct a koukejte, jsem naprosto v pořádku." "Pane Nováku, po pravdě řečeno, kouzelníkem je lékárník. Já jsem vám omylem dal místo receptu pouze papír, na kterém jsem se pokoušel rozepsat propisku."

Doživotní záruku člověku může poskytnout jedině lékař. Ten ho bude léčit až do smrti.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Tichý(Bnj) | úterý 26.9.2023 21:08 | karma článku: 16,35 | přečteno: 380x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12