Mravenci v kredenci

Tak jsem si při práci vzpomněl na song Ivana Mládka. Co mne k tomu vlastně vedlo? V práci řešíme i mravence. Resp. zprostředkováváme dohodu o provedení desinfekce v bytových domech.

V lese mám mravence rád a taky jsem měl rád Ferdu mravence s celou tou hmyzí společností, kde asi největším oblíbencem byl Brouk Pytlík. Všechno viděl, všechno znal a uměl, ale vždycky se to nějak pokazilo a byl z toho průšvih. Takový „hmyzí intelektuál“, co ovládal bravurně teorii, protože jako larva strávil své „dětství“ na zábradlí v kině a tak mnoho viděl, byl zábavný především svou nešikovností.

A pak nastoupil šikovný (manuál) Ferda, který dokázal všechno spravit. To jsem trochu odbočil od mravenců v kredenci, nebo v kuchyni. Ale zase ne tak moc. Připomnělo mi to, že ještě nedávno jsem spolupracoval i s nějakými „brouky Pytlíky“, dnes obvolávám „Ferdy mravence“, aby tu a onde něco opravili.

Mravenci v kuchyni jsou něco jiného, než ty v lese. Do bytů lezou takoví hodně mrňaví mravenci. Faraoni, se jim říká. Pár jich nevidíte. Zaregistrujete je až tehdy, kdy jich je moc. Není to určitě nic příjemného, hlavně co se potravin týče. Na to jsou experti.

Tak jsem viděl fotku nádherné bábovky a kolem ní se to hemžilo právě těmi mravenci. Chápu, že to je k naštvání a tomu taky odpovídal text v emailu. Mravenci se řeší, resp. odborník ví a teď se musí jen doladit kde, co, kdy a jak.

Říkám si, že ta fotka byla nádherná a v době, kdy se téměř vše sdílí na sociálních sítích, asi někde koluje. Protože autora důvěrně neznám, netroufnu si ji publikovat.

Ale říkám si, jestli nebyla ta bábovka obětována fotce na sociální síti. Třeba autor rozkrojil bábovku a pak čekal s připraveným mobilem, až mravenci přilezou… Ale nejspíš ne. Bábovku už považoval za ztracenou a tak si to aspoň vyfotil.

Jo, tak snad mu (a jeho sousedům) odborník pomůže a mravenci odlezou jinam. Mravenci dokonce dali jméno jednomu paneláku. Většina tu ví, který panelák je „mravenčák“.

Třeba i ti nově přistěhovalí. Tak s námi jedna paní začala cvičit, ptám se „kde na sídlišti bydlíš?“ „V tom dlouhým paneláku“. „Jo, v mravenčáku“. „Taky už jsem o tom slyšela“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Tichý(Bnj) | středa 10.1.2018 17:46 | karma článku: 9,17 | přečteno: 282x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12