Jak se zbavit křečka (nebo Křečka)?

Zatímco mnozí řeší otázku: jak se zbavit Křečka, tedy Stanislava Křečka, u nás doma si vystačíme s křečkem s malým „k“.

Jak známo Stanislav Křeček byl zvolen ombudsmanem přes silné nedoporučení vlivových skupin tzv. „pražské kavárny“. Mnozí z nás mají pocit, že nebýt tohoto bojového pokřiku v mediálním mainstreamu, asi by prezidentův nominant neprošel.

Říkám si už pár let, jak to, že mediální masáž (ať již přehnaná propagace „svého“ kandidáta, či hysterie kvůli nechtěnému kandidátu) nefunguje a je kontraproduktivní?

Možná je to tím, že se vše děje pod heslem musíme bojovat, abychom zabránili (jejich) zlu, nebo naopak musíme bojovat, abychom prosadili (naše) dobro. Pak se vzájemně ujistíme, že tak v „kavárně“ smýšlíme přece všichni a vítězství je naše, protože jsme pro to udělali, co jsme mohli.

Přesto zvítězí druhá strana. Čím to je? Je to asi strachem o výsledek, a čeho se bojíme, to dostaneme. Bůh má smysl pro humor. Protože, když bude zvolen pan Křeček za ombudsmana, bude to konec světa. Nakonec zvolen je, je to v jistých kruzích zklamání (opět), zavládne smutek a vztek. Ale není to konec světa, ani demokracie. Je to jen konec jistých nadějí a nenaplněné přání.

Je mi líto těch lidí, kterým radost ze života kazí nějaký pan Křeček. Na druhou stranu nechápu, když si ověřili, že nadměrná propagace nebo hysterie úspěch nepřináší, že nezmění taktiku a strategii, nezvolí jiný přístup. Je to však jejich věc, my se doma např. panem Křečkem vůbec nezabýváme.

My se doma zabýváme malým křečkem. Zvířátkem. Synek ho někde dostal, přivezl ho a obohatil nás dalším zvířecím domácím imigrantem. Prý je tu jen přechodně, poptám se, kdo by ho chtěl. Kamarádce ve školce pošla zvířátka, tak si ho určitě vezme. Jenže ho nechtěla, křeček je přece noční zvířátko, a tak by z něj děti ve školce nic neměly.

Tak z něj máme my. Je to lezec, je celkem mazlivý, rád šplhá, a především se točí v kolečku. Hlavně v noci. A to je rachot. Takže, kdyby někdo chtěl křečka, ozvěte se. Možná si ho vezmou mladí do pronajatého malého bytečku, ale moc tomu nevěřím, protože, když u nás spí, vždy ho na noc vyhodí z pokoje.

Ještě jsem si říkal, zda by nechutnal našemu hadovi, ale nechceme křečka, za jeho kolotočářskou vášeň odsoudit k trestu smrti.

Že bychom to nahlásili novému ombudsmanovi? Případ „křeček“ pro Křečka. Jako bývalý ochránce nájemníků by mohl svému jmenovci sehnat bydlení, křečka dodáme i s klecí a návštěvníci kanceláře ombudsmana by tam mohli najít křečky rovnou dva.

Autor: Jan Tichý(Bnj) | čtvrtek 13.2.2020 17:30 | karma článku: 19,82 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12