Do Vrchlabí dvakrát v týdnu

Že si do Vrchlabí pojedu pro sekačku bylo naprosto logické, ale že tu cestu absolvuji po pondělku ještě v pátek, by mě ve snu nenapadlo. Navíc, když mi v pondělí řekli, abych počítal tak s dvěma týdny.

A ve čtvrtek jdu z práce domů a pípne mi SMS „vaše zakázka je hotová, co nejdříve si ji vyzvedněte“. Příští týden se mi to moc nehodí, jsem dva dny (úterý, středa) služebně pryč, navíc v pondělí už mám plné pracovní odpoledne a ve čtvrtek začíná prodloužený víkend.

Co pátek? Žena jede s dcerou večer do Prahy do divadla a já se starám o psa. A tak se domluvíme. Pojedu se psem na chatu, vyzvednu sekačku, přespím a domů se vrátím v sobotu na oběd.

Takže v pátek brzy odpoledne razím do Vrchlabí. Tentokrát bez Ivy, Alžírské kávičky a tataráku :). Za to s naší fenkou. Na chatu přijedu před půl čtvrtou, pustím vodu, zapnu elektriku a přímotop. S fenkou obejdu malé kolečko, aby se vyvenčila, pak ji zavřu do chaty, nechám ji svítit malé světélko a vyrážím do Vrchlabí pro sekačku.

Ivě jsem písnul email, kdyby náhodou se procházela kolem Mountfieldu a zahlédla tam někoho mi nápadně podobného, takže to budu já, protože mi sekačku opravili neuvěřitelně rychle. Dostal jsem odpověď, že se u Mountfieldu ani náhodou vyskytovat nebude a že má na víkend jiné plány. Tak doufám, že jí vycházejí. Též se podivila té rychlosti.

Vyzvedl jsem sekačku, dovezl ji na chatu, uklidil do kolny, zatopil v kamnech a udělal si večeři. Najedl jsem se a nandal žrádlo i psovi. Za dobu mé nepřítomnosti to přímotop ohřál z nějakých 11 stupňů skoro na 15. Takže teplota přijatelnější a než jsme šli spát dostali jsme se lehce přes dvacet.

Předtím jsem ještě s fenkou a baterkou absolvoval větší kolečko. Večer po návratu z procházky jsem sundal fotopast namířenou na noru a podíval se, kdo noru obývá. Vchod do nory je na našem „kompostu“, tentokrát ale zepředu. A obyvatelka je stejná, určitě tedy co se týče zvířecího druhu. Ale to ještě musím zpracovat a určitě to na blog dám. Ale někdy příště.

Spát jsem šel brzo, ráno posnídal, vyčistil kamna, připravil nové dřevo a se psem jsme si vyšli asi na šestikilometrovou procházku. Po návratu jsem vše povypínal, převlékl se, zamkl chatu a nasedl se psem do auta a vyrazili jsme domů, abychom tam před obědem byli.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Tichý(Bnj) | sobota 11.11.2023 14:02 | karma článku: 8,47 | přečteno: 283x
  • Další články autora

Jan Tichý(Bnj)

Házím do toho vidle!

30.11.2023 v 10:30 | Karma: 23,11

Jan Tichý(Bnj)

Najdu někoho ochotného?

29.11.2023 v 9:09 | Karma: 10,38

Jan Tichý(Bnj)

Proč podporuji stávku?

24.11.2023 v 8:21 | Karma: 12,12