Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deník Kocoura Hnědoočka - O starostovi, diskusi a ovčanovi…

V jednom ze svých minulých Deníků - http://jozakolar.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=319951&bk=85633 - jsem reagoval na trochu hysterickou reakci několika obyvatel městečka, ve kterém žiji. Svoje polínko do ohně přiložil i starosta Zdeněk Jirsa, který se v médiích snaží vystupovat „korektně“, ale v oběžníku Aktuálně z radnice, který je distribuován občanům Dolní Cerekve do jejich poštovních schránek se vyjadřuje poněkud jinak a značně jednostranně – posuďte sami, nabízím jeho kompletní přepis:

Vážení spoluobčané, v minulých měsících jsem se snažil upozorňovat na možné negativní následky nadřazování osobních zájmů nad potřebami veřejnými. Z posledních událostí je zřejmé, že toto varování některé lidi v městečku zřejmě neoslovilo. Kompaktnost lidí, zdravé názory a veřejná podpora dění v městysi převážné většiny občanů Dolní Cerekve je trnem v oku jedinců, kterým klid v městečku  zřejmě nevyhovuje. V průběhu minulého měsíce se rozvířila v městečku atmosféra natolik, že mi nezbývá, než na události reagovat.

Pro slušné lidi v Dolní Cerekvi je nepochopitelná zbabělost člověka nebo skupiny místních lidí, kdy byl po obchodech a školách v městysi poštou rozeslán pamflet podepsaný  „Občané spokojení s činností školky v naší obci“ s tak nelidským obsahem, který nemá obdoby. Část obsahu dotýkající se mé osoby je dlouhodobým evergreenem. Avšak zakomponování rodiny postižené neštěstím do bsahu pamfletu je natolik nemorálním činem, že k této věci se již nedá mlčet. V kombinaci s použitím Božího slova se tak jedná o nehoráznou a ubohou zvrácenost. V minulých dnech na jednání, absolvovaném s předsedou vlády Petrem Nečasem, vyslovil pan premiér krásnou větu: „Ztotožněním sídla je vždy jméno starosty, chápu, že to máte těžké.“ Vzkazuji zbabělcům, soustřeďte se na mě, případně kolegy ze zastupitelstva, buďte však soupeři, ne ubožáky a bezcharakterními anonymy. Vynechejte však ty, kteří si pozornost řešení vaší zloby a nenávisti nezaslouží. Pamflet je jen pokračováním událostí poslední doby v Dolní Cerekvi, kdy se okolí ptá, co se tu vlastně děje. Situaci v městečku určitě nepřispívají okolnosti klem necitlivého rozhodnutí o návratu učitelky Haškové do mateřské školy, medializované výstupy zastupitelky Sovové a občana Cily. Neštěstí se může stát každému z nás, ale „smekat klobouk“ před návratem do stejného školského zařízení po soudním rozhodnutí o profesním pochybení v místě našeho typu, není snad myšleno úplně vážně. Skupina rodičů a veřejnost nepřesvědčená o vhodném řešení této situace  je potom napadána podobnými výstupy, jako je anonymní pamflet. Aniž by se s nimi jednalo, jsou nazýváni křiklouny, kteří si mohou dát děti kamkoliv jinam – v případě, že se tomu tak stane, v kontextu s výrazným úbytkem narozených dětí, je ohrožena budoucnost úplného školství v Dolní Cerekvi. To ale navrhovatele těchto řešení evidentně nezajímá. Kritici všeho provedeného v městečku se snaží koktejlem polopravd a arogance neustále „udivovat“ veřejnost. Bohužel pro autory však jen přesvědčují lidi rozumné, slušné a tvůrčí o své neschopnosti podílet se na řešení problémů Dolní Cerekve konstruktivně.                                                           Zdeněk Jirsa, starosta městyse.

Nechci tady znovu popisovat všechny ty události, které se u nás v poslední době staly – není problém si vše „vygooglovat“ – ale přiznám se, že patřím – podle jeho slov, k té anonymní a bezcharakterní skupině bez tvůrčího a konstruktivního myšlení. Tak je v Dolní Cerekvi nazván každý, kdo nemá stejný názor jako vedení městečka. Zatímco ten, kdo ochotně přikyvuje stejnému názoru – to je slušný občan…  nebo ovčan??

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Joža Kolář | sobota 16.3.2013 8:26 | karma článku: 7,51 | přečteno: 160x
  • Další články autora

Joža Kolář

Deník Kocoura Hnědoočka -O strništi, Alexandře a Gottovi....

Někde jsem četl, že muž je prý nejvíce sexy s desetidenním strništěm. To zní hezky, ale zkuste si i při té letošní zimě nezimě najít venku strniště o stáří deseti dnů. V našich zeměpisných šířkách se aktuálně žádné žně nekonají a tudíž je prakticky nemožné takové příhodné strniště objevit.

8.2.2014 v 11:56 | Karma: 5,45 | Přečteno: 303x | Diskuse| Ostatní

Joža Kolář

Deník Kocoura Hnědoočka -O Andalusii a gastro-alkoholických chybách

Pro nás, potomky praotce Čecha, který udělal tu zásadní chybu, že svoje putování nezakončil o něco více na jihu, je velká vzácnost větší množství slané vody pohromadě. Říkáme jí moře nebo oceán. Moje maličkost není výjimkou. A proto jsem přijal všemi deseti pozvání na několikadenní výlet do Andalusie.

18.6.2013 v 22:22 | Karma: 9,16 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ostatní

Joža Kolář

Deník Kocoura Hnědoočka - O samotě, lesu, a receptu na lásku...

Možná stejně jako já patříte mezi ty, kterým se líbí humor dvojice Svěrák - Smoljak. Tito pánové společně napsali nejen hry pro Divadlo Járy Cimrmana, ale stojí i za několika úspěšnými filmy. Chtěl bych zde zmínit snímek Na samotě u lesa.

27.5.2013 v 17:16 | Karma: 8,02 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Joža Kolář

Deník Kocoura Hnědoočka - O ňadrech, prostatě a debilitě.....

Jsem chlapec z vesnice a vždy, když navštívím naše hlavní město, je to pro mne událost takřka společenského významu. Dokonce taková, že o tom píši tyto řádky. Matku měst jsem naposledy navštívil toto úterý. Jednalo se o cestu pracovní, přesto jsem si po návštěvě centrály společnosti, se kterou spolupracuji, našel čas na setkání s jednou mojí známou, která kromě jiného pracuje jako moderátorka jedné soukromé celoplošné rozhlasové stanice.

18.5.2013 v 15:26 | Karma: 11,39 | Přečteno: 534x | Diskuse| Ostatní

Joža Kolář

Deník Kocoura Hnědoočka - O Kozorohovi, slavici a sexu u dálnice….

My, co jsme zrozeni ve znamení Kozoroha, máme pro někoho možná trochu složitou povahu. Mezi naše vlastnosti mimo jiné patří i to, že se neradi svěřujeme se svoji třináctou komnatou. Se svými životními prohrami, kotrmelci a konci. Ale výše uvedené věci patří do každého lidského života, protože jak pravil klasik: „Bez toho by to byla nuda“.

14.4.2013 v 8:19 | Karma: 9,38 | Přečteno: 336x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda se odhaduje na desítky milionů

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  19:35

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Španělská levice chce zablokovat zbraně do Česka. Tvrdí, že je získá Izrael

16. května 2024  19:03

Španělská levicová aliance Sumar, která je součástí vládní koalice, chce zablokovat v přístavu...

Premiér nesmí ochranku zaskočit, říká Ficův předchůdce. Její výměnu by zvážil

16. května 2024  18:41

Premium Atentát na slovenského premiéra mohou někteří politici využít ve svůj prospěch, řekl v rozhovoru...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. května 2024  17:35,  aktualizováno  18:19

Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici...

  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 540x
Člověk, co má ke všemu nějakou připomínku a jehož blog můžete nejen číst, ale i slyšet...www.jozakolar.cz

Seznam rubrik