Prkno, co znamená svět. (fotoblog)

aneb Hamleti na kolečkách (fotoreportáž ze světového poháru  Mystic Skate Cup 08)

 

Volnou parafrází divadelního výroku o prknech, které znamenají svět, se jako po oslím free-style můstku dostáváme k jinému umění, a to jízdě na skateboardech.

Není možné předstírat, že tomuto sportu rozumím. Doby, kdy jsem se pracně na plácku pokoušel o pár spojených triků Alana "Ollie" Gelfanda, jsou ty tam a je to spíše ta směšnější část mého života; nemohl jsem to ostatně ani dělat dobře, protože jsem si na tom ani nikdy pořádně nerozbil hubu.

Ale i amatéři snad mohou docenit - byť ne z teoretické či praktické znalosti veškeré ty prkna finesy-, které  jsou však na první pohled adrenalinovější a  nervovou soustavu vzrušují více, nežli méně výrazné míčové kolektivní sporty. A zpočátku, nežli se to okouká, se občas i tají dech a vzruchů nervy létají jako na U-rampě tak vysoko, jako se nad ní vypnou tito surfaři statických vln.

Mystic skate session, na které se sešli i staří  známí a nakonec to celkem fajně dopadlo i když  děláte vše úplně zhovadile  (ahoj a dík, Roxy), můžete tu potkat úspěšnou skateovou závodnici, kterou znáte jen ze školy z předmětu Antropologie smrti (zabíjíš to pěkně) nebo mezi davem režiséra Jakuba Koháka či roztroušené Wohnouty.

Následující fotogalerie by měla zprostředkovat alespoň něco z atmosféry, návštěvníků a  především jezdců, kteří na  Mystic Skate Cupu 2008 lítali na U-rampě či ve skate-parku podobně jako tomu bývá v životě: to jest up and down:

 

 

 

A když slunce zapadlo, trochu atmosférických Sunshine.

MJ

Případná "karma" jako ocenění jde v tomto případě symbolicky především na účet účinkujícím a zůčastněným, protože zejména na světové úrovni si zaslouží pozornost i mimo poměrně úzkou komunitu.

(Pokud se poznají (zejména na portrétech ti, které neznám), ozvěte se třeba mailem, kvůli autorizaci a vůbec ze zvědavosti).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                                                                MJ

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Josephy | pondělí 7.7.2008 21:00 | karma článku: 20,57 | přečteno: 2319x
  • Další články autora

Michal Josephy

Zpustlá zem

22.6.2018 v 13:12 | Karma: 20,31

Michal Josephy

Azore, ke mně!

7.9.2017 v 12:33 | Karma: 21,23

Michal Josephy

Indiánský běh

27.4.2017 v 11:57 | Karma: 20,79

Michal Josephy

Vězněm kláštera

20.12.2016 v 13:38 | Karma: 25,95

Michal Josephy

V oku ženy

5.12.2016 v 9:39 | Karma: 32,75