Demonstrace „studentů života“ proti „duchovní chudobě“

Skandální, diskriminační, nedemokratické! Stát brání vzdělávání lidu, vytrvale prahnoucímu po vědění!

V sobotu, v Praze na Václavském náměstí u koně, proběhla zcela unikátní a zprvu poklidná demonstrace proti duchovní chudobě. Během tohoto poklidného protestního shromáždění, plného vzletných hesel, se touha po vzdělání přetransformovala v radikální akci těchto „studentů života“ – a aby vládě, která se o nás „vůbec nestará“, demonstrovala své odhodlání a touhu po sebevzdělávání, rozhodla se tato začít zcela netradičně, ale logicky, v Národním muzeu.

Je to pochopitelné, vždyť v sobotu jsou všechny školy a vzdělávací centra zavřená. Bohužel, necitlivý stát a jeho pohůnci se rozhodli tomuto bohulibému aktu násilně zabránit pomocí policejních těžkooděnců. Tak si stát představuje svoji povinnost dát lidu vzdělání? Vždyť právo na něj se řadí mezi základní lidská práva!

Je tedy zcela pochopitelné, že cílem útoku se stala vlajka Ukrajiny. Ta je přece důkazem toho, že stát bezplatně vzdělává Ukrajince, kteří utekli před ruskou osvobozeneckou armádou! No a pak zcela zákonitě nejsou peníze na vzdělávání těchto demonstrantů, a tedy ukojení jejich bezmezné touhy po poznání. A to i v době jejich pracovního volna!

Ale přece jen je na této demonstraci něco úžasného! To, jak jsme my Češi schopni kandidovat na zápis do světoznámé knihy rekordů pana Quinnesse. Nebo spíše do zápisu kuriozit v Pelhřimově? V každém případě demonstrace „Proti duchovní chudobě“ je světový unikát.

(Výše zmíněné řádky byly sepsány jako drobné humoristické okénko!)

Autor: Josef Železný | pondělí 13.3.2023 8:30 | karma článku: 19,22 | přečteno: 545x