Chcete to s účtem nebo bez?

Asi jako většina národa i já sleduji kauzy našich politických stran, které dnes už můžeme nazvat spíše desítky let neřešenými lumpárnami a arogancí „moci“. Pamatuji, že ještě doznívala ozvěna zvonících klíčů po ulicích, a už privatizátoři ukrajovali z hodnotných majetků této země. Tak proběhla šílená a daňovými poplatníky zaplacená divoká hospodářská transformace devadesátých let. Zajímavé na ní je, že tuto privatizaci, probíhající pod taktovkou tehdejších všeznalých bankéřů, stejně jako  současnou dluhovou krizi, profinancoval „finančně negramotný národ“. Ten národ, který rozhodnutí „ finančně gramotných bankéřů“ opět daněmi zaplatí!

Kauza stíhá kauzu a otrávený volič si ani nevšiml, že parlament léta generuje vlády, které plodí deficitní rozpočty. „To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou,“ řekl by známý feltkurát Katz ze Švejka. Tedy přeloženo, deficitní rozpočty v době, kdy sousedům „šlape“ hospodářství, jsou fajn a nebolí z nich hlava. To vše ovšem padá, když se nedaří ani u nich.

Teď jsme všichni ve střehu a sháníme viníka v jakémsi fluidu politiků. Kde kdo se snaží vymyslet přesnou definici této profese (samozřejmě jen negativní). Titulovaní sociologové a psychologové mají úžasný prostor v médiích a zhrzený národ naslouchá „který politik za TO může“. Pravda je ale prostá. Politici nejsou výplodem laboratorních šílenců ani nejsou příslušníci cizích civilizací. Politik je pouze a skutečně jen vzorek naší populace! Nikdy to nebylo a nebude jinak. Je velká škoda, že ve školních škamnách při výuce dějepisu nedáváme takový pozor jako při češtině nebo matice. Tento předmět je jaksi na vedlejší koleji, bohužel.

Nevěříte? Začněme tak říkajíc od podlahy. Určitě každý z nás zažil řemeslníka v bytě, na chatě nebo rodinném domku. Vraťme se k názvu tohoto článku. Vysvětlili jsme mistrovi, co potřebujeme opravit či zlepšit a následně položili otázku: „Mistře, co to bude stát?“ Odpověď: viz. titulek. Dále pak následuje profesní žebříček lidské činnosti, kde se odpověď na podobně formulovanou otázku liší jen počtem nul. Např. výsledky ve sportu, zakázky ve stavebnictví, nákup vojenské techniky, nákup léků, … a tak to jde dál a dál. Zúčastnění časem infiltrují do politických stran a pokračují ve své pro ně samozřejmé činnosti. Hrozivě nastavené zrcadlo naší civilizace.

Ale není, Bohu dík, vše jen černé. Pár Hochů (a dívek) od Bobří řeky se v každé generaci najde! Jinak by svět ani nemohl fungovat. Měl jsem tu čest navštívit udílení celostátních Cen Ď, konané v Národním divadle dne 21.6.2012. Bylo příjemné a povzbuzující vidět opravdové LIDI, lidi, kteří nezištně pomáhají ve svém okolí bližnímu svému se samozřejmostí a ve vší pokoře. Byla zde cítit úžasná koncentrace opravdového lidství.

V rádiu právě řeší, zda nám nad hlavami létají (tedy měla by létat) vojenská dopravní letadla, o kterých nevíme, kromě ceny, ani zda je vůbec potřebujeme, … víno už ani není, co bývalo, … Bilderberg Group nás vodí jak figurky. Když si vše tak sumíruju v hlavě, asi se radši půjdu vykoupat do té Bobří řeky.

Autor: Josef Železný | pondělí 16.7.2012 8:35 | karma článku: 33,38 | přečteno: 6666x