Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum. Zdravé, škodlivé, zase zdravé, rakovinotvorné…

Co já jen za svůj život zažil názorových veletočů na snad všechny potraviny, nápoje, ale třeba i kojení. Zdá se, že u některých výživových a jiných expertů je dokonce nejpoužívanější pomůckou obrtlík. Zdravé, nezdravé, smrtící...

Třeba takové pivo. Zdravotní zkáza, hlavní původce rakoviny tlustého střeva, zákeřný pachatel obezity, původce trudnomyslnosti, nápoj sebevrahů. Nebo také nejlepší pomocník po tréninku, v zahnání žízně jednička, napěchovaný vitamíny, dodavatel mnoha dalších živin, žádné potíže s ledvinami. Ještě větší rozklenutí názorů ode zdi ke zdi najdete u vína. Bez skleničky denně vás čekají ucpané cévy, infarkty a smrt. Bez pravidelné konzumace vína, rozpouštějícího tuky, by Francouzi se svou nezřízenou konzumací tučných jater už vymřeli. Doporučeno kardiochirurgy včetně největších kapacit. Ale jen bílé. Ne, vlastně jen červené. Jen jednu skleničku. Ne, dvě. Vlastně tři. Každý den. Ne, jen dvakrát týdně. Vlastně třikrát. Kdepak – žádné víno. Vyvolává bolesti hlavy, překyselení žaludku, zvýšený krevní tlak, a samozřejmě těžký alkoholismus. Jedině absolutní abstinence. K pití pouze voda. Ta pramenitá, z hlubinných vrtů, v PET lahvích. Cože? Pít vodu, která stovky let odpočívala v podzemí? Nebezpečné, nezodpovědné. A v PET lahvích? Zkažená po pár hodinách. Bakteriemi se hemžící. Jedině ta z kohoutku? Tedy ta pečlivě filtrovaná, to je úplně jiná chuť! Vlastně vůbec nefiltrovaná, víte, co se ve filtrech hromadí?! Takže ten chlorovaný hnus? Ze studánky? Jaké studánky, té, do které z polí, hnojených jen chemickým sajrajtem, stékají tuny dusíku a dalšího svinstva? Jedině ta minerální, bez minerálů dostanete infarkt, cukrovku, mrtvici a nemoci srdce. Teda chci říct, že minerály zanášejí cévy a zvyšují krevní tlak. Tak bacha na minerální vody. Limonády, ty slazené dodají rychle dětem energii, to umí jen cukr. Kdepak, cukr je zabiják číslo jedna, když už, tak jedině oslazené sladidly. Co prosím? Umělá sladidla, co okamžitě způsobují rakovinu? Nikdy! Žádné colové nápoje, Coca Colu vozí v Americe v autech policajti, aby s ní jako s žíravinou čistili skvrny od krve.

Vůbec nejvypjatější názorové rozdíly jsou snad u kávy. Povzbudí, nastartuje tělo. Chrání proti rakovině, cirhóze jater, cukrovkou, cholesterolem, podporuje činnost srdce, ničí ledvinové kameny, odhání deprese, astma a bolesti hlavy, lepší paměť a zuby. Vše výzkumy potvrzeno. Tedy chci říct, že káva zamezuje vstřebávání minerálů, dehydratuje, způsobuje vysokou hladinu cholesterolu, řídnutí kostí, vysoký tlak, třas rukou, hlavobol a bušení srdce. A samozřejmě feťáckou závislost. Vše výzkumy potvrzeno. Dáváte si do kávy mléko? Sebevražda, dohromady je to doslova rakovinotvorná nálož. Ostatně mléko. Je absolutně zdravé, dodává kalcium, bílkoviny a řadu vitamínů. Nezbytné, jinak se vám budou kosti lámat jako sirky, vypadají vám všechny zuby a bez bílkovin nepřežijete ani měsíc. Jakže prosím? Myslíte to mléko, které skandálně porušuje acidobazickou rovnováhu? Nebudete vůbec schopni ukládat ten váš vysněný vápník v kostech, protože mléko vyžene všechen vitamín D z těla a bez něj na ukládání zapomeňte. Futrujete se proteiny, ale tělo je vůbec neumí využít. Ničíte si játra, která musí nestrávené bílkoviny odbourávat. Absencí laktázy se mléko v tlustém střevě hnilobně rozkládá, žere mikroflóru jak Otesánek a bakteriemi se to tam bude jen hemžit. Mlíko – do rakve víko! A basta.

A kojenecké mléko? Profesor Švejcar, král české pediatrie, nejprve radil kojit, kojit, kojit. Pak zjistil, že nejlepší je kravské mléko, vyčerpané matky dítě nenakojí. Žádné kojení! Potom vyzkoumal, že čerstvé kravské mléko strašně škodí. Radil pouze sušené. Od sedmdesátých let vehementně prosazoval opět kojení. Bez matčiných protilátek v jejich mléce děti strádaly. Žil bez čtyř měsíců sto let, nebál se změnit názor.

Jak pravidelný mořský příliv a odliv se mění názory na maso. Maso dřív bylo pochoutka, velmi žádané. Když nebylo k mání, volal prezident Novotný z prvomájové tribuny: Maso bude, soudruzi, protože věděl, že v jiném případě hrozí kontrarevoluce. Maso bylo dřív znakem společenského postavení, velká lahůdka, kdo neměl maso na talíři každý den, byl chuďas o bramborách. Apropó, brambory. Mám na mysli ten užitečný zdroj vitamínu C, B, draslíku, škrobu, vlákniny a živin, co léčí otoky, zlepšuje krvetvorbu, plodnost a vývoj plodu. Navíc se po nich absolutně netloustne (to jen po tom tuku, co je na něm smažíme). Tedy, chci říct, ten původce rakoviny, co zacpává tlusté střevo, obsahuje kopce jednoduchých cukrů a jemných škrobů (všechno špatně), a hlavně toxický jed solanin, po němž zcepeníte i v miniaturní dávce.

Ale zpátky k masu. Maso je úplný hrob. Navíc touhou po mase zabíjíme nevinná zvířátka a ještě je u toho strašně trápíme. Musíte ale nejdřív přijmout premisu, že rostlinky nejsou živé, protože jinak se vám masožravci vysmějí, že zatímco jedlík masa si svou krmi aspoň nejdřív humánně zabije, vegetarián je schopen kanibalsky sežrat mrkev zaživa. Mezi různými druhy masa je výrazně rozlišováno, tzv. červené maso je na forhontě odporu, biftek je rozený zabiják. Ryby nebo kuřata jsou brány občas na milost. I když, víte, jak se zabíjejí takové sardinky? Jeden otřesený vegan o tom přinesl zprávu. Rybáři je vyloví z moře, naházejí do jam a přikryjí svými špinavými kabáty, dokud horkem neleknou. To není moc humánní, ale zkuste si takový tisíc sardinek, jednu po druhé, tlouct do hlavičky kladívkem. Jen těch podebraných palců! O kuřatech ani nemluvě, já kdysi v Příšovicích brigádničil=podílel jsem se na těch zvěrstvech. Opravdu nic moc. Někdo kuřata obviňuje i z toho, že nová generace je díky nim o půl metru vyšší, protože jsou naducané růstovými hormony. Tak žádné kompromisy. Jeden můj známý je vegan absolutní, jeho děti maso nikdy ani neviděly a jeho pes, kterému také maso navždy odepřel, ho nedávno kousnul do ruky, aby se aspoň k pocitu, že má maso v hubě, dostal. Nevím, jestli trpí víc býk na jatkách nebo ten jeho pes.

Je léto, čas grilování. Už byste si měli konečně uvědomit, že negrilujete, ale opékáte na rakovinotvorném uhlí zdechliny, napěchované botulotoxinem, které podléváte cyankali a ricinem a kořeníte strychninem. To jen abyste se pak nedivili, já vás varoval. Když si k tomu ještě usmažíte vajíčka, je zkáza dokonána. „Pokud máte rádi vajíčka a dopřáváte si jich víc než jedno denně, raději je po někom hoďte," varuje Dr. Robert Eckel z Coloradské university. Vejce jsou takovým rezervoárem cholesterolu, že vás to zabije. No jo, ale pak se přišlo na to, že není cholesterol jako cholesterol, a ten ve vejcích je ten skvělý. „Konzumace vajec nemá žádný vliv na hladiny krevního cholesterolu nebo riziko onemocnění srdečními chorobami. Obavy o zdraví je tak možné vypustit,“ potvrzuje hlavní nutriční specialistka Světa zdraví Monika Bartolomějová. Tak si račte vybrat.

Myslím, že nejdál došel jogín Prahlad Jani, který tvrdí, že 70 let nic nejedl ani nepil. Podrobili ho dokonce testu, kdy 15 dní pod neustálým vědeckým dohledem opravdu nic nepozřel ani se nenapil. Na záchod nešel, proč taky. Pro vědce záhada, ale zároveň políček do tváře pro všechny, co straší světovou potravinovou krizí a nedostatkem vody. Řekl bych, že nějaké články expertů o racionální výživě vůbec nečte. A je šťastný. A kolik ušetří za jídlo, pití, WC, vodné a stočné! Na rozdíl od nás ostatních, kteří do sebe každou chvíli něco nastrkáme či nalijeme a potom umíráme strachy, jak jsme se zase o něco víc otrávili a přizabili. Přitom, po stoletém zkoumání můžeme oprávněně tvrdit, že: Každá dnes absolutně nezdravá potravina může být kdykoli prohlášena za zdravou, stačí jen počkat. Bohužel platí i to, že každá dnes absolutně zdravá potravina může být v budoucnu prohlášena za totálně nezdravou. To je vědecké tvrzení, které na rozdíl od těch výživových, platí absolutně.

Při psaní tohoto článku jsem vypil a snědl:

  • 3dcl kohoutkové vody (chlór, bakterie, možná i fekálie, jak nedávno v Dejvicích)
  • 2 rohlíky (nadváha, lepek, sůl, žádná vláknina= zacpaná střeva)
  • 5 kroužků salámu (botulotoxin, vysoký krevní tlak, obstrukční plicní nemoc, rakovina střev a žaludku, dusitany, polycyklické aromatické uhlovodíky, heterocyklické aminy, sůl)
  • Pomazánka (cholesterol, mléčná kyselina, nepoužitelné proteiny, zničená játra, rakovina tlustého střeva).

Vidíte, málem jsem se kvůli vašemu informování zabil. Pro vědu mi ale žádná oběť není dost velká. Zatím to nezabírá, tak jdu přihodit smrtonosnou četu, obr. dole.

Smrtonosná četa, jinak naprosto zdravá.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Prouza | sobota 28.7.2018 16:23 | karma článku: 44,28 | přečteno: 4573x