Adventní challenge - 6. prosinec

Nastal čas Vánoc - čas vaječňáku ze sójového mléka, dechberoucích soubojů na život a na smrt mezi Ježíškem a Santou, Snowboarďáků po třiceti letech, kdy Lucinka Von Dráček byla roztomilý ďiblík. Ano, nastal čas adventní výzvy.

#Žravenková karta - o tom je dnešní žblebt

Závěr každého roku se nese v duchu shonu vyplýtvávání posledních bodů na stravenkové kartě. Víte, to jsou takové ty virtualizované papírové monopoly penízky, s pomocí kterých vám lobbisté tvrdí, že by bez nich lidé nechodili na teplé jídlo. To že nebohý restauraté musí platit nejen žravenkové firmě, ale také provozovateli platební karty, to už dobrodrus z řad odborů neřeknou.

Ale ano, stravenky jsou příjmem pro naší skromnou měšťanskou domácnost a musím z nich vytřískat maximum. Takže místo v restauracích, platím s kartou v samoobsluhách, kde kartu berou.

Jak již bylo naznačeno, závěrem roku dostávám zprávy od provozovatele karet, že bych si měl stravenky dovybrat a to pokud možno před Silvestrem, jinak propadnou.

Hlavně nesmí padnout jediný bod a nechat jej napospas darebné společnosti poskytující stravenky korporátním zaměstnancům z open-space kanceláře. I kdybych měl koupit nakládané halali, čatný, konzervu s nakládanou chobotnicí, pivní rohlíky nebo kozí žervé. Mise splněna a rodinný rozpočet je zachráněn.

Naštěstí na tom není naše rodina tak bídně, abychom si museli přivydělávat jako komparzisté v show Výměna manželek. Za prvé by nás nevzali, protože jsme podezřele moc klidní, tišší a příčetní a za druhé protože máme moc zubů.

Pro dnešek zvonec, feministického Mrazíka konec.

Autor: Josef Novotný | pondělí 6.12.2021 8:00 | karma článku: 3,45 | přečteno: 77x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89