Adventní challenge - 3. prosinec

Nastal čas Vánoc - čas vaječňáku ze sójového mléka, dechberoucích soubojů na život a na smrt mezi Ježíškem a Santou, Snowboarďáků po třiceti letech, kdy Lucinka Von Dráček byla roztomilý ďiblík. Ano, nastal čas adventní výzvy.

To je teprve 3. prosince? Božínku, to je přede mnou ještě dálava. K čemu jsem se já nebohý upsal. Taková řehole psát po večerech. Co po večerech, doslova po nocích, kdy mi krvácí oči únavou a šestnácté americano bez cukru nezabírá.

Venku fryšno, v duši pyšno. O tom je dnešní žblebt. Syn se nám konečně rozkecal. Ve dvou letech a pár měsících syn přestal vyluzovat slabiky a říká i celistvé slovní úseky jako good night, baby buckeye (malý kaštan), goose, Termix, cap, Pat a Mat, Peppa Pig, atd... Cítím se velmi potešen, že se bilingvální výchova začíná pomalu vyplácet.

Co koupit synovi k Vánocům? Pochopitelně jen něco edukativního, žádnou blbůstku. Takže volba padla na takovou tu tužku, co při dotyku s knihou začne provolávat, že se dotkl nějakého zvířátka. Například krávy a tudíž to začne bučet. Já mám s tímhle edukativním blivajzem již bohaté zkušenosti v podobě knížek, které mají tlačítka. Při stisknutí tlačítka to začne vrčet, vrnět, brečet, prdět. Syn se takto jeden čas upnul na knížku od strýčka Honzy. Pořád dokola mačkal tlačítko s melodií infantilní písničky, která se stála stálým pozadím při mých firemních poradách na Zoom callu. Přesto přece všecičko jsem pyšný táta od rodiny.

Jaká je Vaše zkušenost s vánočními dárky pro malé děti?

Pro dnešek zvonec, feministického Mrazíka konec.

 

Autor: Josef Novotný | pátek 3.12.2021 8:00 | karma článku: 6,78 | přečteno: 117x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89