Adventní challenge - 21. prosinec

Nastal čas Vánoc - čas vaječňáku ze sójového mléka, dechberoucích soubojů na život a na smrt mezi Ježíškem a Santou, Snowboarďáků po třiceti letech, kdy Lucinka Von Dráček byla roztomilý ďiblík. Ano, nastal čas adventní výzvy.

#Duch minulých, současných a předminulých Vánoc - o tom je dnešní žblebt

Dnes a v následujících dnech se někteří z nás vrátí vzpomínkami k okamžikům, kdy s námi u stolu mohli sedět ti, kteří zde již nemohou být. Zní to šíleně melancholicky, a přestože se může jednat o bolestivé téma, pozitivní na něm je to, že zapomenout nechceme. Je to volné přemostění od listopadových dušiček k prosincovým vánočním svátkům. Lehce na to navozuje únorový svátek Valentýna, kdy vzpomeneme na staré lásky. V dubnu při Velké noci zase zavzpomínáme na nádivku z kopřiv, kterou uměla babička.

Pro jiné se ale odehrává syrová realita, kdy vzpomínky zavane nános starostí okolo organizace Vánoc. V lepším případě přemýšlí, kde seženou dobroty na stůl, kde nakoupí dárky, a kdy vyzvednou příbuzné, aby přijeli domů na hostinu. V horším případě existují rodiny, které si k Vánocům nadělí ledatak zaplacené zálohy za plyn. Chudé bude drtit rekordní inflace, která vznikla jako vedlejší produkt politiky předchozí vlády.

Dnešní žblebt není ani vtipný, ani zábavný. Je mi to líto. Je spíš k zamyšlení, jestli jsme náhodou někdy dříve neprožili Vánoce, které byly lepší než ty dnešní.

Pro dnešek zvonec, feministického Mrazíka konec.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Novotný | úterý 21.12.2021 8:00 | karma článku: 0 | přečteno: 73x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89