Adventní challenge - 13. prosinec

Nastal čas Vánoc - čas vaječňáku ze sójového mléka, dechberoucích soubojů na život a na smrt mezi Ježíškem a Santou, Snowboarďáků po třiceti letech, kdy Lucinka Von Dráček byla roztomilý ďiblík. Ano, nastal čas adventní výzvy.

#Romantika, vřelé polibky, žádosti o ruku a další předvalentýnovské předehry - o tom je dnešní žblebt

Tahle dnešní jednoaktovka není v žádném případě červená knihovna. Takovou já psát neumím. Nicméně uznávám, pod slupkou každého cynika  vždy tkví jádro romantické duše, která minimálně v prosinci pookřeje. Takže i u mě dojde na ten ploužák na školní vánoční besídce. Nebo na dobře vypečený vtip na firemním večírku, kdy se tomu zasměje ta nejkrásnější kolegyně z oddělení. Od osmnácti v tomto ohledu pomáhá alkohol a osmělování probíhá snadněji.

Kdo se ožení/vdá a pořídí se domů malého vřešťana, pochopí, že romantika je střídmě dávkovaná meducína, která je vzácná jak šafrán. Její vzácnosti plně docení člověk v momentě kdy získá letmé hlídání a vřešťan je dočasně přemísťen na záchytku k babičkám a dědečkům. Pak naplno propukne romantika pro korporátem znavené třicátníky. Nakrájené chorizo, olivy a puštěná Láska nebeská, u které manželka pláče a já k rozhořčení mé ženy po celodením gruntování vytuhnu.

Snad budete mít vy s romantikou na Vánoce víc štěstí!

Pro dnešek zvonec, feministického Mrazíka konec.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Novotný | pondělí 13.12.2021 8:00 | karma článku: 5,20 | přečteno: 82x
  • Další články autora

Josef Novotný

Mýtus neutrality

19.2.2023 v 8:40 | Karma: 16,63

Josef Novotný

Agresivita roste

12.2.2022 v 13:35 | Karma: 21,89