Katolická církev stojí na kraji propasti

Ano, opravdu tomu tak je. Ještě se církev nestačila vzpamatovat z toho, že přišla o hlavní sídlo své instituce – Baziliku svatého Petra ve Vatikánu s částí Apoštolského paláce – při výbuchu bomby, byl jmenován nový papež, který si dal jméno Petr II., a navíc apokalypsa nebyla zažehnána, ale spíše jen oddálena.

Tím vším se ještě ale nemůže zabývat hlavní hrdina Petr Adam, který se právě probudil někde v podzemí a ještě k tomu v kokonu, jako kdyby byl v mateřské placentě. Co tu dělá? Jak je tu dlouho? A proč je jeho původně uříznutá levá ruka částečně dorostlá? Kdo ho tu drží?

Jeho mysl je zmatená a na mnoho věcí si nemůže vzpomenout. To ještě netuší, že život se mu opět překroutí naruby. Nejen on, ale i lidé kolem něj nebudou sto procentně vědět, jestli Petr Adam je opravdu Petr Adam, nebo jestli náhodou není Mikulášem, tedy jeho bratrem. Bylo by to opravdu možné, aby tělo jednoho mělo duši druhého? Nemá být jeden z nich dávno mrtvý?

Minulost neskončila, ale opět ožívá. Aton a Nefertiti, Jesua a Pilát, John Dee a Edvard Kelley,…to je jen slabý výčet těch, se kterými se setkáme, abychom postupně odhalili tajemství, které je skryto v zašifrované knize Dzyan. Klíč k ní mají bratři – Petr Adam a Mikuláš – společně vyryt na jejich těle. Podaří se jim zabránit, nebo naopak rozpoutat novou a děsivější apokalypsu, která otevře brány pekla? Na jaké straně stojí obávaný Lví muž?

*

Spojení se přerušilo. Ozýval se jen elektrostatický šum. V tom okamžiku si Petr uvědomil dvě věci zároveň. Tou

první byl další pohyb dřevěného oltáře. Viděl, jak doslova nad ní byl další pohyb dřevěného oltáře. Viděl, jak se doslova nadzvedl, jak se dřevo vyboulilo ven, jako by se oltář měl obrátit naruby – a pak se třeskem rozletěl. Jako druhou věc zaregistroval ženu na protilehlé straně oltáře. Jako druhou věc zaregistroval ženu na protilehlé straně oltáře. Mladou americkou turistku, jež nosila krátké kalhoty a byla obutá v žabkách. V okamžiku, kdy se podesta oltáře rozlomila, se ženy zmocnil oheň.

Zkrátka začala hořet. Její tělo se rázem octlo v plamenech, jako by ji zasáhla neviditelná žárová stěna. Petr celý zděšený přihlížel, jak se žena válí po zemi, hoří a křičí, cítil žár plamenů i zápach spáleného masa.

Jenže to byl teprve začátek.

*

Pokračování úspěšné knihy německého autora Maria Giordana Apokalypsa vás opět chce nadchnout a uchvátit vším, co se v příběhu odehrává. Někdy se toho ale děje najednou tolik, že chvílemi nad tím kroutíme hlavou a říkáte si: „To už opravdu nešlo vymyslet něco lepšího?“ Občas se možná začnete ztrácet, ale brzy vše zase dokážete najít. Osobně pro mě byla první kniha mnohem lépe postavená, dvojka sází na dynamiku, ale ta není všechno.

 

Název knihy: Apokalypsa II (Apocalypsis II)

Autor: Mario Giordano (http://www.mariogiordano.de/giopage/Home.html)

Nakladatelství: Knižní klub (http://www.bux.cz/)

Vydáno: únor 2014

Autor: Josef Němec | středa 19.2.2014 18:16 | karma článku: 6,73 | přečteno: 1100x
  • Další články autora

Josef Němec

Jsou divní, pryč s nimi…

15.5.2024 v 6:19 | Karma: 5,47

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89