Civilizovaný svět míří, bohužel, velmi rychle k průšvihu.

Příčiny vidím především v těchto faktech:  Největší banky a korporace vlastní mazaná parta v drahých oblecích. Mnozí politici a tzv. zástupci lidu jsou  zkorumpovanými, vydíranými či zastrašenými slouhy a plavou stejným směrem.

1. Největší banky a korporace vlastní (nemravní slovo) v drahých oblecích.
2. Mnozí politici a tzv. zástupci lidu jsou zkorumpovanými, vydíranými či zastrašenými (neslušné slovo) z bank, korporací, investičních fondů, kteří "šijí" mazaným "podnikatelům" na míru zákony, přepisy a vyhlášky.
3. Vědeckotechnický   pokrok slouží především k maximalizaci zisků samozvaných "elit". Pokud z toho mají užitek i občané, je to nechtěný vedlejší produkt.
4. Média mainstreamu ovládají a kontrolují (opět nemravné slovo) stejného původu a vyznání jako jsou vlastníci bank a korporací.
5. Občané jsou pasivní, velmi naivní a snadno manipulovatelní. Digitální technologie tento proces jen výrazně urychlily. Myšlení občany stále více bolí, a proto jen papouškují to, co viděli a slyšeli v médiích mainstreamu.
6. Západní státy a ty, které se k nim nadšeně hlásí, už žijí jen dluh, a to zbytku světa a budoucích generací.
7. Lidé v civilizovaných zemích neuvěřitelně zpohodlněli. Dokonce tak, že už se neobtěžují domýšlet důsledky svého konání i svého pohodlného a vypočítavého nekonání.
8. Mantrou v civilizovaných zemích se staly líbivé pojmy demokracie, svoboda, lidské práva. Právě ty pojmy, které "elity" pokrytecky používají k soustavnému ospravedlňování svých zločinů jako je "humanitární" bombardování nevinných, masový export státních převratů, atentáty na nepohodlné, jejich ostrakizace v médiích ad. Hlavně když je v těchto zemích co ukrást nebo tyto země mají pro ně strategický význam.
9. Stabilita financí je založena už jen na důvěře hodně naivních či beznadějně zamilovaných lidí.. Zamilovaných do falešných "american dreams" šířených Hollywoodem. Ten, mimochodem, ovládají taky "elity". Jak může být stabilní systém, kde chybějící bilióny jsou doplněny jen klávesnicí vlastníků největších bank, to opravdu nechápu. Asi nebudu sám.
10.Ve světě je daleko více ničivých zbraní než zdrojů pitné vody, kvalitních potravin, důstojného bydlení, solidního vzdělání, zdravotnictví na úrovni 21. století, hodnotné kultury v masmédiích.
Pokud za těmito příčinami po chvíli přemýšlení naleznete bezohlednou honbu šílených psychopatů a jejich slouhů za mamonem a mocí na jedné straně a pasivitu a naivitu většiny občanů na straně druhé, nemůžete pochybit.

Pisatel chce zůstat v anonymitě. Jen jsem dal do závorek zbytečně silná slova. 

Jsme k tomu konci blízko či ne?

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Kouba | čtvrtek 12.12.2019 11:07 | karma článku: 14,83 | přečteno: 379x
  • Další články autora

Josef Kouba

Holubáři 2

19.9.2022 v 22:02 | Karma: 0

Josef Kouba

Holubáři I.

6.7.2022 v 3:57 | Karma: 0

Josef Kouba

Něco se muselo stát

26.6.2022 v 17:23 | Karma: 14,84

Josef Kouba

Co dnes kolem sebe vidím

23.4.2022 v 10:03 | Karma: 0