Zase ta ruská agresivita.

Tedy kulturní agrese. Ve Festspielhausu Baden-Baden se konala tohoroční operní gala, na kterou přišla účinkovat skutečně „creme de la creme“ operní scény. A mezi čtyřmi účinkujícími mezinárodní špičkové ligy také ruská hvězda

 Ekaterina Gubanova (mezzosopran). Dále Jonas Kaufmann, Anja Harteros a Bryn Terfel.

Oni si ti Rusové nedají pokoj a stále do světa posílají své kulturní hvězdy. Jaká to zákeřná propaganda.

A jsou u nás popletené hlavy, kterým ta kulturní agrese ani nevadí. A jsou tu popletené hlavy, které do Ruska i jezdí. Např. hezký příspěvek tu měl Tomáš Hudeček, který ale vůbec nenapsal, jak jde Rusko ke dnu.

Sice si tam zajel na motocyklu (do Petrohradu), ale správně se měl zeptat pana Zieglera, jak to v Rusku SKUTEČNĚ vypadá. Takhle se spolehl jen na to, co viděl, a co prožil, a to klame.

A že zrovna do Petrohradu. O tom už jsem před časem napsal i já, že je to město paláců, sakrálních staveb a parků. A dokonce i pozlacených soch. A přes Petrohrad létají i jakési polární husy, které sice hnízdí v severní tundře, ale na zimu zalétají kamsi do Španělska. Když je v reportáži na ARTE ve vzduchu sledovali při letu přes Petrohrad, neopomněli ukázat a zdůraznit, co je v Petrohradu paláců a sakrálních staveb s pozlacenými střechami.

A jiní popletení návštěvníci a návštěvnice Petrohradu a Moskvy rozesílají po netu i záběry např. z Ermitáže (zde – mimochodem, myslím, že teprve nedávno tam dovolili fotit) nebo také z Treťjakovské galerie (zde). Rád jsem si ty záběry prohlédnul, sám tam nepojedu, ale koncerty se světovými hvězdami si na ARTE a 3SAT nenechám ujít nikdy.

(Přílohy na adresách:

https://uloz.to/xh1gBAxL/ermitaz-ppsx

https://uloz.to/xLpfutUK/tretyakov-gallery-mc-pps).

Autor: Josef Komárek | úterý 16.8.2016 12:45 | karma článku: 33,80 | přečteno: 1300x