Masivní info-kampaň v německé TV: děti se dokážou utopit během okamžiku.

V důsledku tepla se už v Německu letos při koupání utopilo na 300 lidí, z toho velmi mnoho dětí. Na německých TV kanálech na to reagovali masivní informační kampaní. Uvádím z toho to hlavní.

Německý lékař tvrdil, že dítě až asi tak do 12 let se ať v bazénu nebo ve volné přírodě dokáže utopit během okamžiku. A neplácá kolem sebe, nevolá o pomoc, prostě potichu zmizí pod hladinou. Což je na tom to zrádné. Také profi-plavčík tvrdil, že není možné dohlídat celý bazén – které jsou letos mimořádně hojně navštěvovány. Odpomoc proti tomu je jednoduchá: nespouštět malé děti z očí. V německé TV dost kritisovali rodiče, že sice s dětmi k vodě jdou, ale pak neodtrhávají oči od mobilů. Průměrný Němec (Němka?) prý stráví denně nad mobilem 2 hodiny.

Zkrátka: dítě ve vodě se má bedlivě sledovat a zasáhnout okamžitě. Čili: své dítě si každý musí ohlídat sám.

Tolik německé TV kanály. A na to jediné bych chtěl upozornit vzhledem k aktuálnímu rozruchu – a horko ještě potrvá. I když my sami jsme takhle důslední nebyli, naštěstí se kdysi v Bulharsku nic nestalo. Bez výčitek jsme na pláži usnuli, zatímco dětičky řádily v moři. A já sám jsem se v dětském věku málem utopil pod Negrelliho viaduktem na Štvanici. Kam jsem chodil zcela sám, ale tehdy se to tak nebralo, byla jiná doba.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Komárek | pondělí 6.8.2018 7:48 | karma článku: 25,13 | přečteno: 810x