Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo jsou duchové?

Výskyt duchů na naší planetě je starý jako lidstvo samo. Duchové se vyskytují téměř všude a více senzitivní lidé dokáží vnímat jejich přítomnost. Kdo ale duchové jsou? Na tuto otázku existuje přinejmenším několik odpovědí.

Duše zemřelých
Snad nejvžitější teorie předpokládá, že duchové představují duše zemřelých, které jsou ještě nějakým způsobem vázány k pozemskému životu. Za tím mohou stát například nevyřešené problematické vztahy v rodině, které sahají hluboko do minulosti a přetrvávají několik generací. V jiném případě může být duchem jedinec, který byl za svého života silně vázán na pozemský svět. Takový duch se zpravidla zdržuje v místě svého bydliště nebo v blízkosti milované osoby. Duše mrtvých se pak mohou vyskytovat i v místech vyzařujících negativní energie nebo tam kde je či býval hřbitov. Podle této teorie se vždy jedná o lidské jedince, jejichž duše silně přilnula k nějakému člověku, místu, ale i věci.

Takovým příkladem může být příběh paní Dany z Tachovska, která před několika lety bojovala s agresivními duchy. Vše začalo tím, že v domě z neznámých důvodů vrzal nábytek. To se postupem času stupňovalo, přidaly se kroky a podivný smích. Vše vygradovalo když jednoho večera prolétla paní Daně kolem hlavy žehlička. To už ve svém domě nevydržela a dočasný azyl našla u své kamarádky. Situaci vyřešila za pomoci psychotronika. Ten zjistil, že podivné události souvisí s hrníčkem, který obdržela darem. Uvedeného předmětu se zbavila a spolu s ním i nezvaného hosta. Od té doby má v domě klid.

Návštěvy z jiné dimenze
Někteří zastánci posmrtného života se domnívají, že smrtí člověka život nekončí. Dochází k jisté metamorfóze, kdy lidský jedinec opouští svou tělesnou schránku a jeho život pokračuje v jiné formě a v jiné dimenzi. Tyto entity pak mohou cestovat do našeho světa a zde se projevovat v podobě nám známých duchů. Většinou se zjevují krátce a přicházejí proto, aby blízkou osobu varovaly před možným nebezpečím. S nadsázkou lze konstatovat, že do jisté míry dokáží svou návštěvou ovlivnit osud daného člověka. Tito duchové jsou pak označováni jako andělé strážní.

Podobné setkání zažila i paní Jarmila z Prahy. Tu jedné noci probudil hlas zemřelého manžela, který ji naléhavě prosil, aby se druhý den vydala do zaměstnání o něco později než obvykle. Paní Jarmila poslechla. Do práce vyjela se svým vozem o deset minut déle. Cestou míjela trojici havarovaných vozidel. Jak později zjistila, při havárii zemřeli dva lidé. Dodnes je přesvědčena, že jí zesnulý manžel zachránil život.

Andělé a další duchovní bytosti
Z pohledu věřících je otázka problematiky duchů jasná. Podle nich jsou duchové andělé, démoni a další duchovní bytosti. Zejména démoni (padlí andělé) se pak mohou vydávat za zemřelé. V jiných případech se mohou spojit s fyzickým tělem člověka a ovládnout ho. Tento stav je znám jako posedlost démony. Ta se projevuje například epileptickými příznaky, neschopností mluvit, změnou chování, potřebou ničit a škodit. Jediné co pomůže od zlých duchů, je vymítání. Tím se zabývají takzvaní exorcisté, zpravidla biskupem pověření kněží, kteří dokáží z těla člověka nežádoucího ducha vyhnat.

Duchové z jiných planet
Zastánci archeoastronautiky mají také své vysvětlení. Podle nich mohou být duchové mimozemské bytosti, které navštívily naší planetu. Argumentují tím, že svědectví lidí, kteří se setkali s mimozemšťany, jsou velmi podobná těm, která přicházejí od jedinců, jenž byli v kontaktu s duchy. V obou případech prý dochází k poklesu teploty, bytosti mají mlhavý opar a pozorovatele provází krátkodobý pocit paralyzace.

Jak vidno, duchové jsou různí a je jen na vás, ke které z teorií se přikloníte. Jediné, co můžeme s jistotou říci je, že se jedná o nadpřirozené bytosti mlhovité konzistence.

Autor: Josef Jiránek | pondělí 10.10.2016 16:00 | karma článku: 19,51 | přečteno: 552x
  • Další články autora

Josef Jiránek

Žijí mimozemšťané mezi námi?

Přesto, že lidstvo teprve stojí před otázkou existence mimozemského života, někteří jedinci jsou přesvědčeni, že nás mimozemšťané již navštívili a že až sedm druhů těchto bytostí žije téměř nepozorovaně mezi námi.

31.10.2016 v 10:00 | Karma: 14,64 | Přečteno: 574x | Diskuse| Ostatní

Josef Jiránek

Jsme potomky Keltů?

První historické zmínky o Keltech zapadají do řecké literatury a objevují se asi kolem roku 500 před naším letopočtem. Tehdy Keltové obývali rozlehlá území od horního toku Dunaje ve východní Evropě přes Francii až po Španělsko.

29.10.2016 v 10:00 | Karma: 19,66 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Josef Jiránek

Nezávislost - cesta ke štěstí a harmonii

Dnešní moderní doba v porovnání s předchozími desetiletími či staletími člověku v mnohém usnadnila život a postavila před něho spoustu nových možností, o kterých se předchozím generacím mohlo sotva zdát.

27.10.2016 v 12:00 | Karma: 13,08 | Přečteno: 145x | Diskuse| Společnost

Josef Jiránek

Věř svým snům

Již od nejstarších dob lidského rodu dumal člověk nad druhou polovinou svého života. Nad tou, která je schovaná, záhadná, která nás děsí i přitahuje – co se s ním děje v době, kdy spí.

25.10.2016 v 10:00 | Karma: 7,69 | Přečteno: 149x | Diskuse| Ostatní

Josef Jiránek

Krutá Milada z Lichnice

Jednou z historických památek Železných hor je zřícenina hradu Lichnice. Nachází se na skalnatém vrcholu nad městečkem Třemošnice a je obklopena dvěma roklemi.

23.10.2016 v 14:00 | Karma: 15,09 | Přečteno: 521x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 468x
Čtyři roky působil na pozici redaktora v Jihočeských týdenících, byl dopisovatelem týdeníku Spirit a vydal knihu Po stopách tajemných úkazů.