Pomůže nadcházející volební krach socialistů ČR?

Jen málokdo znalý,  dnes pochybuje o drtivé porážce ČSSD v podzimních parlamentních volbách..........

Pominu  vesele i tragické důvody, které by zabraly několik stránek. Jen jednou slušnou  větičkou   -  nejenom Bohouš, ale  celá strana se už voličům evidentně přejedla…

Osobně mě tohle nadcházející  politické zemětřesení těší. Z českých politiků si cice  člověk jen velice  obtížně vybírá, většinou volí jen to menší zlo, ale je fakt, že sociální demokrati mi obecně přijdou ještě o chloupek hloupější a pokrytečtější, nežli činí průměr.

Poražený je už  předem známý, stejně jako budoucí vítěz  –  tedy ANO, respektive Andrej Babiš a to navzdory  všem těm nekončícím, urputným mediálním útokům. Babišovci mají velkou kliku, že oficiální  česká média se už roky  zdařile  kompromitují, že jim podstatná část české veřejnosti, stejně jako kdysi  za komunistů,  už dávno nevěří ani to pověstné Ň.

Na druhé straně, pouze   bláhový spoluobčan si může dělat velké iluze o tomhle vítězi  - o ANO  stojících na hliněných nohou, bez Babiše nevýznamný shluk nemastných neslaných, zato však obrovsky ambiciózních funkcionářů vezoucích se na vlně…

Pokud se něco zásadního nezmění, což neočekávám, budou tyhle volby patrně  prvním a současně i posledním volebním vítězstvím ANO.

A teď už konečně k odpovědi na  otázku  z titulku.

Domnívám se, že  volební krach ČSSD může být pro občany České republiky významným  přínosem. Přes všechny možné i nemožné  výhrady,  jsou představitelé ANO  přece jenom pragmatičtější a  evidentně   méně vstřícnější k té nenadějné,  neomarxistické   byrokracii EU, což  dnes představuje nezanedbatelnou hodnotu.

Ale hlavně, za ty  budoucí  roky vládnutí,  to  tahle  babišstrana  bez kořenů, motivovaná jen kariérními  ambicemi  jednotlivců, patrně   neprostojí a otevře se tak příležitost pro, doufejme, už poučenější a racionálnější  politiky a voliče.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Havránek | pondělí 3.4.2017 8:00 | karma článku: 25,75 | přečteno: 286x