Je opravdu nutné bát se Islámu?

Rozhodl jsem se také napsat svůj názor na toto téma, které v poslední době „hýbe“ Evropou. Tisk nesleduji, televizní zprávy občas. Je to z toho důvodu, že média informují tendenčně a neobjektivně. Navíc se bez všech těch zpráv o autonehodách, opilých policistech apod. obejdu.

Je tedy opravdu nutné bát se Islámu? Nebo kohokoliv jiného? Já jsem bytostně přesvědčený o tom, že nikoliv. Proč jsem o tom přesvědčen?

 

Představte si, že ve vaší obci žije pan Petr a ve vedlejší obci pan Džon. Pan Džon je bohatý, rozpínavý a tváří se, že má právo dohlížet na „bezpečnost“ v okolních obcích. Vlastní poměrně rozlehlé pozemky, ale ty už dávno nedávají takovou úrodu, jako kdysi. Za éry jeho a jeho předků jsou už „vyždímané“.

 

Pan Petr žije nenápadně a skromě. Je spokojený s tím co má. Vlastní však pozemek na němž se nachází vydatný pramen dobré vody. A pan Džon tu vodu potřebuje. Ale nechce se mu za tu vodu panu Petrovi platit. Co tedy udělá?

 

Pod nějakou záminkou vtrhne s policií do domu pana Petra. Téměř panu Petrovi zdevastují dům. Nic se nenajde. Planý poplach. Co teď? Pan Džon navštíví pana Petra. Omluví se mu za krutý zásah policie a nabídne mu pomoc. Nabídne mu, že mu dům opraví a znovu vybaví tak, aby v něm opět mohl pohodlně bydlet. Výměnou za to mu pak pan Petr poskytne vodu za drobný poplatek. A dokonce panu Petrovi nabídne, že pro něho může pracovat na budování vodovodu.

 

Panu Petrovi se zdá ten návrh dobrý a tak souhlasí. Uplyne nějaká doba a pan Petr zjišťuje, že to pro něho nebyl až tak dobrý obchod. A najednou zjišťuje, že lidí v okolních obcích je více, kterým pan Džon takto „pomohl“.

 

Pan Petr se spojí s ostatními lidmi s podobným osudem a začnou panu Džonovi a jeho pomocníkům škodit. Touží se osvobodit a chtějí o svém majetku rozhodovat sami.

 

Popřemýšlejte kolik pomluv, závisti, osočování a obviňování se objevuje ve vašem blízkém okolí. Tak jak je to ve vaší obci nebo městě, takové je to i mezi státy a národy. Co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ty jim.

 

Proto je jedním ze základních bodů Prohlášení Hnutí Za svobodu, pravdu a lásku zrušit armádu.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Goliáš | sobota 14.3.2015 11:20 | karma článku: 7,94 | přečteno: 546x
  • Další články autora

Josef Goliáš

Kam až to bude muset zajít ...

26.3.2016 v 14:12 | Karma: 12,33

Josef Goliáš

Nový společenský systém

2.3.2016 v 19:48 | Karma: 22,48

Josef Goliáš

Povídání o svobodě

11.2.2016 v 10:34 | Karma: 6,54

Josef Goliáš

Za svobodu, pravdu a lásku

6.2.2016 v 11:57 | Karma: 12,41

Josef Goliáš

Novoroční zamyšlení

3.1.2016 v 10:55 | Karma: 4,72