Zaorálek zachránil nezodpovědného Jaška, na děti unesené v Norsku ale stále kašle

Ministr Zaorálek si osobně zaletěl pro troubu Jaška až do Sudánu, na bezbrané děti v Norsku se ale stále kašle. Je snad Norsko nebezpečnější než Súdán?

 

Je to už několikátý případ, který v porovnání s laxností vůči dětem Evy Michalákové bije do očí.

Za dospělé, svéprávné a samostatně se rozhodující občany je Česká republika ochotná zaplatit milióny na výkupném teroristům a jiným necivilizovaným primitivům. Proč se ale stále bojí Norska?

Jen pro porovnání

Dvě dospělé a svéprávné Češky, Hana Humpálová a Antonie Chrástecká, se dobrovolně vydaly do Indie přes Pákistán. Svou cestu ale nedokončily, neboť byly údajně uneseny. Což ale dodnes není jasné. Jedné z dívek se dokonce po návratu do ČR nedaří dobře, jelikož v „zajetí“ přijala islámskou víru a tamní kultura jí nyní v České republice chybí.

 

Jisté je ale to, že za děvčata dlouhou dobu a neodbytně orodovaly české úřady v čele s MZV, a ve finále ještě daňoví poplatníci děvčatům zaplatili výkupné 150 milionů korun.

 

Třiapadesátiletý Čech Petr Jašek dobrovolně odletěl v roce 2015 do Súdánu. Pravda, s dobrým úmyslem pomoci studentovi s těžkými popáleninami. Podle tamních zákonů se ale dopustil hned několika přestupků, za což měl zaplatit krutými 24 lety v súdánském vězení.

Ve vězení ale nakonec pobyl jen rok a něco. A to zejména díky velké snaze ministra Zaorálka.

 

Dvě nezletilé děti, tehdy 6letý Denis Michalák a 2letý David Michalák, byly bez jakéhokoliv předchozího upozornění v květnu 2011 odebrány matce a otci. Děti byly tajně uneseny ze školky. Následovaly návštěvy s dramatickými konci. Na jedné dokonce jeden z chlapců plakal, že nechce od rodičů, tak moc, že mu zapadl jazyk. Zachránil ho tehdy otec. Bezcitného pracovníka sociálky musel silou odstrčit, aby mu nebránil v otevření auta a synovi jazyk vytáhl. Plačící děti nakonec sociálka stejně odvezla.

 

Denis a David byli rozděleni do dvou pěstounských rodin. Chlapci nyní nesmějí vidět svou matku ani nikoho z rodiny. O starším Denisovi Eva Michaláková už neví tři roky vůbec nic. O Davidovi rok a půl. Děti nyní vyrůstají ve lži. Vazby na původní rodinu Norové úpěnlivě zpřetrhávají. Nevíme, jak se jim daří, nevíme vlastně ani to, zda žijí. V jejich případu je ale ministr Zaorálek stále nečinný.

                                                                                                                                       

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jordanka Jirásková | pondělí 27.2.2017 7:37 | karma článku: 41,20 | přečteno: 3302x