Špinavá doktorka, gynekologie a zbabělý útěk. (Ožehavé téma z praxe zdravotnictví)

Ženy nechodí rády na gynekologii a většinou jsou gynekologové muži, což opravdu velmi "příjemná" představa, až tak, že raději někdy ani na prohlídku nejdeme. Vybrala jsem si tedy ženu.

Gynekoložku z Prahy 5 a měla jsem radost, protože v tomto oboru mají téměř všude "stop stav", plno a "neberem"- asi je moc žen.
Kvalitního lékaře podle stránek ani ordinace nepoznáme, podle chování a profesní kvality ano. Lékaři se na škole chování k pacientům a etiku snad již učí, ale dřív něco takového neexistovalo vůbec a je to znát. 
Takže si vybírám ženu (hurá), a blízko od bydliště a jsem ráda, že "berou". Paráda. 
První návštěva. Co to je? Ženština bez pláště ve špinavých kozačkách pobíhá po čekárně a zve ženy někam dovnitř. Ženy mizí jako v hororu.. a já čekám.
"Magistra Kroupová", ozve se řezavý hlas z oné místnosti, takže jdu za zvukem toho hlasu. Bum. Za stolem sedí ta ženština. Kdo to asi je? Jako doktorka fakt nevypadá... Doktorka Houseová? Geniální a svérázná? Ale profesionálka a skvělá diagnostička? Uklidňuji se.
Dokroka Houseová si vybaluje sváču a spraží mě pohledem, že nemám odloženo. Cítím pach cigaretového kouře.Pekelný smrad, být těhotná, asi to špatně dopadne.
"To je hrozný dneska, tolik lidí, že se ani nestihnu vyčůrat a najíst", zlobí se Dr. Houseová nahlas.
Cigaretový pach, špinavé nehty, ruce jako z brigády v zemědělství. Mám chuť utéct, ale nohy se zase zasekly na místě a tělo neposlouchá. Neuniknu. Uf! Vydržím vše, zatnu zuby a vydržela jsem horší věci. Až za dveřmi mě napadá - PROČ? PROČ TO MÁM VYDRŽET? Proč mám vydržet nechutnou doktorku, která pacientky přivádí k slzám a strachu z gynekologů? Něco jsem si o ní SAMOZŘEJMĚ zjistila na webu známých lékařů (a nevěřila tomu) a teď z vlastní zkušenosti taky trochu vím. Tělo to vydrželo. Jsem silná. 
Opouštím cigaretový smad a jsem tak ráda, že jsem venku, že zaplatím i povinný poplatek (nelegální?) za to, že mě Dr. Houseová prý přijala. Prý je to tak " nastavené". Ok. Platím a vím, že tam už se nevrátím. Poplatek podepisuji jako "dobrovolný sponzorský dar". Asi Dr. Houseová potřebuje na lékařský plášť a jiné hygienické a povinné lékařské vybavení, které postrádá a mezi těhotnými poletuje tak, jak jsem ji zažila i já. 
Zapátrám na webu známých lékářů a domlouvám si schůzku se ženou, která píše na webu o poškozeném zdraví. Mladá žena mi svěřuje, že potratila po stresu, který zažila v ordinaci. Dr. "Houseové.". Dokázat to nemůže a ani nechce, odešla prostě jinam. Druhá žena měla zdravotní komplikace, nebyla správně léčená a také odešla jinam. I další a další ženy mají podobný příběh. Co se to děje? Jak se to může stát, nechápu. U nás, kde je dobré a kvalitní zdravotnictví? Nebo není? Jen ve špičkových zařízeních? Zažila jsem to sama, i když zdravá, a bylo by toho mnohem víc k napsání. Tak co máme dělat? Platit tisíce za prevenci a trochu slušný přístup a profesionalitu? Nebo utéct jako já?
Ženy musí chodit ke gynekologům a nemají z čeho vybírat v soukromé praxi. Lékařská komora nekontroluje podmínky a kvalitu péče, ani pololegální (spíš nelegální) vybírání poplatků za možné i nemožné. I to je tvář našeho zdravotnictví a já dostala lekci. Naštěstí jsem mohla utéct, jen proto, že jsem zdravá a netěhotná. 
Zkušenost k nezaplacení. Od té doby nechodím nikam. Nehledám jinou gynekoložku "Houseovou".
JE MI LÍTO JINÝCH ŽEN. STUDENTEK, DŮCHODKYŇ, TĚHOTNÝCH, ŽEN S PROBLÉMY, KTERÉ NEMAJÍ ČASTO NA VÝBĚR. Zajaté v džungli byznysu a arogance a neprofesionality. Gynekologie. 
Utekla jsem, ale vždy to není vítězství....

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Johana Kroupová | pátek 30.3.2018 7:29 | karma článku: 34,12 | přečteno: 5217x