Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak něžná islámská spravedlnost!

Kde se flákají dámy z Gender Studies, když můžou konečně udělat něco užitečného? Kde jsou všechny ty stoupenkyně práv žen? Proč naše milé a krásné feministky strkají své roztomilé hlavičky pod polštáře a do písku? Jak to, že nedemonstrují před ambasádami Súdánu a Saudské Arábie? To je osudy Gillian Gibbonsové a arabské dívky „G“ nezajímají?

Čtyřiapadesátiletá britská učitelka Gillian Gibbonsová přijela do Chartúmu v Súdánu učit místní děti. To stále ještě některé šlechetné západní ženy dělají – jezdí do chudých zemí učit místní děti. Odplata za její laskavost a dobročinnost? Patnáct dní súdánského vězení. To ještě dopadla dobře – hrozilo jí 40 úderů bičem! Přirozeně, místní vyznavači islámské spravedlnosti proti tak hanebnému rozsudku protestovali – proti tak hanebně mírnému, aby bylo jasné! „Žádnou toleranci, trest smrti!“ – volali. 

Její „zločin“? Před tím, než do školy vůbec dorazila, její 6-7-letí žáci pojmenovali plyšového medvídka jménem Mohammed. Ona tím urazila proroka. Tím, že její žáci pojmenovali medvídka Mohammed. Předtím, než tam vůbec dorazila. Hrozilo jí 40 úderů bičem a 6 měsíců vězení. A podle názoru útlocitných islamistů, měla rovnou dostat trest smrti! 

Ano, ano, ano, západní člověk v třetím světě – především západní žena v moslimském světě – je tím nejhorším myslitelným póvlem, který nezaslouží nic jiného, než aby se s ní jednalo jako s dobytkem. A místní vládcové tak s nimi i jednají. Proč by tak, u všech ďasů, nejednali, když západní muži – především ti u moci, ti premiéři a ministři zahraničí a ministři obrany - jsou zbabělci, když to dopustí a nic proti tomu nedělají? 

Kdysi to tak nebylo. Britského generála Gordona v roce 1885 zavraždili mahdisté – tj. jacísi islamisté, džihádisté, talibánci a usámovci té doby – v Chartúmu v Súdánu. Ano, v tom Chartúmu, v tom Súdánu. Tehdy ale ještě Západu vládli muži. Západní spravedlnost pracovala pomalu, ale jistě. Trestní expedice lorda Kitchenera postupovala Nilem k Chartúmu a v roce 1898 smečky mahdistů zdecimovala. Mladý Winston Churchill tam tehdy bojoval. Deset tisíc islamistů bylo zabito, třináct tisíc zraněno a pět tisíc zajato. Ano, tehdy ještě Západu vládli muži. 

Před sto lety byla americká občanka Perdikaris unesena pouštním banditou jménem Raisuli v Maroku. Prezident Teddy Roosevelt tehdy prohlásil: „Buď Perdikaris živá, anebo Raisuli mrtvý!“ A vyslal do Maroka námořní pěchotu. Nejdřív postřílela gardu místního beje, pak zajala beje samotného. Raisuli vrátil Američanům pani Perdikaris rychleji, než se arabsky řekne „Do prdele, ten západní nevěřící pes to myslí vážně!“ 

Kde jsou britské dělové čluny a letadlové lodě? Proč nekotví v Červeném moři u břehů Súdánu? Proč britské stíhačky nelétají proklatě nízko nad náměstími a ulicemi Chartúmu, nad lůzou volající „Žádnou toleranci, nýbrž smrt“ pro ženu, jejíž jedinou „vinou“ bylo to, že se slitovala nad jejich analfabetickými dětmi a vnuky a přijela je učit? 

Jo, ale to by Západ musel být stále ještě Západem a museli by mu vládnout muži. 

Osud paní Gillian Gibbonsové je však idylkou ve srovnání s osudem saudsko-arabské dívky známé jen jako „G“ . Víte, je to šiítka, tj. příslušnice náboženské (byť islámské) menšiny ve fanaticky vahhábistické (sunnitské) Saudské Arábii. Tato devatenáctiletá dívka byla vylákaná – vlastně vydíraná – mužem, aby nasedla do jeho auta. Ten muž nebyl její příbuzný. Pak ji unesl a on – a šest dalších mužů, všechno sunnité – tuto šiítskou devatenáctiletou dívku znásilnili, jak se patří. 

Ti muži se pak přiznali a byli na pár dní odsouzeni do vězení. Ať žije saudská spravedlnost! Pár dní za masové znásilnění – není to ale trest trochu mírný? Ano, je, a proto 90 úderů bičem – pro tu nešťastnou dívku, neboť si dovolila být v přítomnosti mužů, kteří nebyli její příbuzní!!! 

Soudní odvolání tento hanebný rozsudek zrušilo – ale jen proto, aby trest zvýšilo: 200 úderů bičem pro znásilněnou dívku, pokuta její rodině a vězení pro ní, pokud ono bičování přežije, čehož se nemusíme obávat. 

A Saudská advokátská komora - samozřejmě tak civilizovaná země jako Saudská Arábie má svou vlastní advokátskou komoru, to jste nevěděli? (Jak jste si mohli myslet, že Saudská Arábie, přímý to příklad právního státu, nemá advokátskou komoru?) Tedy Saudská advokátská komora pak obhájce oné nešťastné znásilněné devatenáctileté dívky (jmenuje se Abd-el Rahman al-Lahím) ze svých řad vyloučila, neboť celý případ zveřejnil mezinárodním médiím. Už si jako advokát neškrtne. Neměl poškozovat čest saudské spravedlnosti, hajzl jeden! 

Takže ještě jednou: kde jsou slečny a dámy z Gender Studies? Kde jsou naše slavné feministky (a slavní feministé)? Kde jsou lidé, kteří považují George Sorose za svého boha, proroka i Muhameda v jedné osobě? Kde jsou všichni multikulturalisté plkající o rovnosti civilizací? Že by na masových demonstracích před súdánskou a saudskou ambasádou? Tomu tak věřte… Mají jiné, důležitější věci na práci: demonstrovat a protestovat proti represivnímu, kapitalistickému, imperialistickému, patriarchálnímu a vykořisťujícímu Západu, ve jménu, ano, práv žen! 

A mezitím je v Saudské Arábii a v Súdánu dáván průchod tak jemné, tak něžné islámské spravedlnosti… Ještě že tak. Spravedlnost musí být! 

Alláhu Achbar!

Autor: Roman Joch | pondělí 3.12.2007 14:22 | karma článku: 45,27 | přečteno: 7597x
  • Další články autora

Roman Joch

Přímá volba presidenta ČR: zbytečná a škodlivá

Lze mít rád naši Ústavu, a lze mít rád přímou volbu presidenta, ale nelze mít rád obě zároveň.

9.2.2012 v 10:40 | Karma: 32,15 | Přečteno: 3700x | Diskuse| Ostatní

Roman Joch

Titanic a Concordia

Nejlepší repliky vás napadají, když opustíte studio. Loni na jaře jsme s Václavem Bělohradským v televizi komentovali sjezd ČSSD. Kupodivu jsme spolu souhlasili víc, než jsem očekával, což mě dodnes znepokojuje. On říkal, že zdravá politika je střídání „lib-lab“ - střídání liberálů a socialistů („lab“ jako labour). Ti první dají více práv, ti druzí více jistot. To je - prý - zdravá politika.

7.2.2012 v 15:05 | Karma: 35,01 | Přečteno: 3551x | Diskuse| Ostatní

Roman Joch

Česko a svět v roce 2012

Nikdo nemá právo tvrdit, že nebyl varován. Edmund Burke, whig, jenž se stal zakladatelem konzervatismu, nás před bláhovými očekáváními ohledně lidových revolucí varoval už před 220 lety – jen je nutné jej číst.

6.2.2012 v 16:34 | Karma: 22,19 | Přečteno: 2360x | Diskuse| Ostatní

Roman Joch

Václav Havel, RIP

Neocenitelné aktivum České republiky. Pro její reputaci v zahraničí udělal – jako osoba či jako mýtus – více než kdokoli jiný a více, než kdokoli jiný by byl býval schopen. Čech i Evropan zároveň, vyvolávající úžasnou, zapšklou nenávist komunistů i nacionalistů.

18.12.2011 v 18:24 | Karma: 33,71 | Přečteno: 4699x | Diskuse| Ostatní

Roman Joch

Přejmenujte Amnesty na Arresty International!

Americký novinář Eric Hoffer kdysi trefně poznamenal, že každá velká (politická) kauza začíná jako (idealistické) hnutí, pak se změní v byznys a nakonec degeneruje v (prachsprosté) vydírání.

18.10.2011 v 13:22 | Karma: 35,56 | Přečteno: 3239x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky