Miluji šťastné konce (hlavně ty s čokoládou!)

Příští týden křtím knihu.Tedy, pokud se vejdu do šatů. Samozřejmě, do outfitu v hodnotě a střihu vypulírovaného tráboše čerstvě sundaného ze špalků se vejdu, ale tak nějak mám pocit, že v šatech velikosti 38 vypadám trochu víc ...

… intelektuálně. Vy taky?

Když jsem hledala šňůru od počítače, našla jsem pod postelí bonbón. Čokoládový. Co na tom, že byl rozšlápnutý a cukrovaný prachem. Jednou byl čokoládový, navíc pod mojí postelí. Tak jaké cavyky. Sklepnout cukříček (přeci jenom jsem oficiálně ještě na dietě) a šup s ním do pusy!

Jedna dávka, a už v tom jedete. Možná to znáte taky. To bylo odhodlání, průpovídek, přemotivování, … tentokrát je to už doopravdy, cukry jsou skrytí zabijáci, sladké nikdy víc … možná na svatbě vnoučat. V skrytu duše doufáte, že to s vámi na ulici sekne a nějaká spřízněná duše vám diagnostikuje hypoglikemii a pro záchranu života vrazí tabulku čokolády do úst i přes váš výslovný odpor. Fantasmagorie! Takový hezký plán a vy si mírnix týrnix strčíte do pusy čokoládový bonbón.

Teď by měl na scénu přijít muž (říkejme mu klidně manžel), se slovy: „Ty sežereš jeden bonbón a naděláš kolem toho!“

Jo, ale ten manžel neví, že ten žluklý čokoládový bonbón spustil lavinu, která nejde zastavit. Že hned po něm si sjelo vaším hltanem 100 gramů čokolády na vaření, balení kešu v jogurtové polevě a 2 tribitky. To neví a nikdy se to nedozví. Proto nemůže pochopit … A vy musíte poslouchat kecy o smíření s hormony, které mohou za vaše kila. Aby vás potěšil a dodal kuráž, vytahuje názorný příklad: zrovna jako on se smířil s hormony, které mohou za vaši náladu.

Až do teď jste nic špatného na své náladě neshledávala…

Další dávka čokolády. Jinak byste ho musela zabít. (Netaktické!, v soudcovském taláru převažují muži!)

Další dávka čokolády! (Je jasné, že na 38 můžete zapomenout!)

Pokud jste na tom obdobně, natáhněte šaty a přijďte se podívat na můj křest. A klidně s krabičkou belgické čokolády. Vězte, že velikost 44 je mnohem víc sexy!

 

Autorka tohoto pamfletu se netají tím, že oficiálně čokoládu nejí. Neoficiálně několik kilo ročně!  

Autor: Jitka Ludvíková | úterý 29.3.2016 12:17 | karma článku: 11,79 | přečteno: 277x