Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ani ODS není svatá

Proč nevolit tuto stranu, pokud se nepoučí ze svých chyb? Tyto chyby dělají prakticky všechny strany...

Máme problém s kandidáty, kteří jsou samostatní, nejde s nimi manipulovat a nebojí se říct svůj vlastní názor. Můžou se totiž stát mnohem populárnějšími a tím zvítězit na úkor někoho jiného, kdo toho pro stranu udělal mnohem více. To je v naší demokracii velmi nebezpečný názor, který ovšem zastává předseda ODS MIREK TOPOLÁNEK.

Protože lidé, se kterými nelze manipulovat, kteří by si nedej bože psali svůj vlastní blog a komunikovali by s lidmi. By se dostali do střetu se státní politikou (řízenou ze shora) a to mnou bez ohledu na občany této země.

A proto nedávám těmto lidem prostor proto, aby se svobodně vyjádřili. Protože to by už znamenalo, že vedou vlastní kampaň. Už jenom, že se vyjádří, ovlivňuje voliče a mění vizáž strany ODS. To by mohlo této straně velmi ublížit jako celku, a proto musím těmto lidem zakázat vést jakoukoliv vlastní kampaň, jinak je vyškrtnu z kandidátky (to se dočteme na stránkách zpravy.idnes.cz) .

Cílem ODS není to, aby o kandidátce a o volbách rozhodovali občané. Ale vrcholní politici, kteří čelí tlakům  lobistických skupin. To je ten rozdíl! Chtějí nám zabránit, abychom to mohli ovlivnit. A tak dávají prostor tomu, abychom si mohli myslet, že na prvních místech jsou lidé, kteří tam jsou dosazeni různými mocnými zájmovými skupinami.

Chápu co to je: Mít strach z toho, že kandidáti, kteří MOC vynikají, ublíží straně jako celku, protože lidé pak budou volit tyto kandidáty a ne celou stranu! Tomu se ODS snaží logicky zabránit.

Ale měli by si uvědomit, že lidé, kteří vynikají, můžou být pro stranu obrovským přínosem, pokud by si ovšem ODS udělala průzkum a právě tyto lidi dávala na přední místa svých kandidátek. Přední místa přitom často obsazují v současnosti náměstci bývalých Topolánkových ministrů viz článek, na který jsem odkazoval!!! Nebo lidé získávají přední místa tak, že si tuto pozici "koupí" o čemž se již nebojí psát lidé veřejně na tomto blogu (další článek) ...Tam se dočteme, že  čelní pánové ODS kupčí s hlasy za 400 Kč a guláš k tomu! Bože, pokud je to pravda, tak si takhle snadno lze koupit pár černých duší a dostat se do vrcholné politiky!

A proto budu aktivně dělat vše proto, aby nespokojených lidí s politikou bylo čím dál tím méně.  Klíčem ke všemu je: S nimi diskutovat na internetu a psát kritické články.  Na základě toho se můžeme jako společnost posunout dál. Politici by měli dávat prostor chytrým lidem, kteří nám tady na internetu radí (viz řada autorů na tomto blogu).

Důležité je: Nedělat, že tito lidé v této zemi nejsou, ale naopak se zamýšlet, zda nemůžou mít pravdu a zda není pro nás skutečně výhodné, vzít si některé rady těchto lidí k srdci. Půjdu s velkou radostí do strany, která bude hájit tyto zájmy.

25 procent volčů do eurovoleb hledá v této zemi alternativu (jejichž hlasy propadly v eurovolbách). Někteří z nich brání SUVERENITU tohoto státu a brojí proti Evropské unii. Stačí jedno jméno: Paní Bobošíková. Další se snaží jet na kritice pravicové strany ODS: Evropští demokraté. Nejsem si jistý, jestli tuto alternativu můžeme najít ve straně TOP 9, kde jsou tváře, které se v politice pohybují více jak 20 let. Na místě politiků bych dával mnohem větší prostor mladým lidem. Starší lidé mají zkušenost a mladí lidé se od nich mají co učit. To je investice do budoucnosti, která se vyplatí nám všem.

Již nikdo mi nemůže v komentářích říkat, že jsem "najatý" modrý agent. Pouze odkazuji na blog Modrého týmu ODS, protože si myslím, že to byl krok správným směrem, přiblížit stranu voličům.

Neříkám však tím, že "jednotná" ODS je špatná. Naopak si myslím, že je v pořádku, pokud se dodržuje společně dohodnutá politika vládnoucích stran a respektují se tak koaliční dohody. To znamená být loajální ke své straně. Ale měli bychom umět tuto politiku a výsledky dohody koaliční smlouvy vysvětlit lidem a to i na internetu!!!

Měli bychom klást větší nároky na vrcholné politiky. Tím, že nám slibují, zatočení s korupcí, to jsou jenom pouhá slova, ale řešení je v nedohlednu. Stačilo by, kdyby politici byli lidé, kteří by byli voleni na základě toho, jak reprezentují naši zemi, a jaké výhody nám VŠEM přinesli. Nikoliv populismus a zavděčovací služby voličům...A kdo lid zradí. Na jeho místo by se snadno dostal člověk, kterému osud této země není lhostejný. Jak to zařídit? Stačí dostat do politiky trochu jiné lidi...

Nedomnívám se, že je nutné vydávat x stovek miliónů na volební kampaň ze státní kasy a to z toho důvodu, že v současné době nám stačí internet. Pokud za politiky budou hovořit VÝSLEDKY a schopnost naslouchat obyčejným lidem. Pak nebudou reklamu v tak velkém rozsahu potřebovat. Určité peníze na volební kampaň jsou však vždycky potřeba.

Chápu, že za daných okolností velkým stranám nezbývá nic jiného, než mít drahé bilboardy, spoty a reklamní letáčky, jejichž cílem je OBLBOVAT lidi, aby těmto stranám dali na základě těchto slibů svůj hlas.

Na internetu však toto OBLBOVÁNÍ je prakticky nemožné. Jak by někdo mohl zajistit, aby všechny uživatele měl pod palcem a vyjadřovali by jednotně stejný názor?

Jedině "masovou" cenzurou internetu je toho možné docílit. A trestat všechny kolem, kteří tento stejný názor nevyznávají. To ovšem nemá s demokracií nic společného a nikdy ani nemělo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Jirouš | úterý 23.6.2009 8:07 | karma článku: 14,82 | přečteno: 1609x
  • Další články autora

Pavel Jirouš

Nesouhlasím s umíráním nevinných lidí!!!

S aktuální válkou nesouhlasím. Jelikož vnímám válku jako nástroj pro "prosazování" politických cílů a nevidím jediný důvod proč by měli přitom umírat v roce 2022 ženy, muži a děti! Nesouhlasím s umíráním nevinných lidí!!!

25.2.2022 v 20:58 | Karma: 14,48 | Přečteno: 341x | Diskuse| Politika

Pavel Jirouš

Zatočím s policejním prezidentem aneb Kalousku vyzývám Tě na souboj

Několikrát jsem mu i volal. Napřed jsem to s ním zkoušel po dobrém: Budeš mým kamarádem a plnit mé příkazy? Buď můj kamarád jako ten předchozí ředitel. Inu to byly krásné časy. Dříve stačilo mému přítelovi zavolat a znamenalo to konec vyšetřování. Současný ředitel nechce kráčet v těchto šlépějích.

18.7.2012 v 8:03 | Karma: 21,29 | Přečteno: 1139x | Diskuse| Politika

Pavel Jirouš

Mejdan na rozloučenou pro Pospíšila

Inu v tom českém státě bylo zapotřebí zakalit a zapařit. Kmotři udělali velkou rozlučku se skutečnou spravedlností. A naivně doufali, že když se s ní rozloučí, pak už jí v životě neuvidí. Byla to dramatická válka o to: Kdo z koho. Buď se tady bude všechno zametat košťaty pod koberec a justici bude ovládat mafie, a nebo tady bude vládnout skutečná spravedlnost a každý dostane to, co si právem zaslouží.

29.6.2012 v 8:03 | Karma: 19,44 | Přečteno: 791x | Diskuse| Politika

Pavel Jirouš

Vážení přátelé: Vlastičku vám nevydáme!!!

Pro nás bude lepší krýt si vzájemně záda a na spravedlnost zapomenout. Nechceme tvrdě trestat korupci v našem státě. Máme převeliký strach, že dojde i na nás, že za chvilku celá vláda půjde sedět na tvrdo. Vyzíváme vás občany, buďte na nás hodní a mějte s námi slitování.

18.6.2012 v 8:03 | Karma: 29,08 | Přečteno: 1259x | Diskuse| Politika

Pavel Jirouš

Hazard s dětmi aneb my ty prachy vyděláme!!!

Na počátku byl dobrý úmysl: Musíme snižovat výchovu dětí v ústavech. Nakonec: do konce roku 2013 zrušíme vše (kojenecké ústavy)! Nač postupovat postupně? Proč bychom měli napřed dávat děti více pěstounům a méně do ústavů? A průběžně to rušit. Lepší je mít všechno hned, co zajistí co nejvíce peněz do státní kasičky.

14.10.2011 v 8:03 | Karma: 18,05 | Přečteno: 939x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Co budou dělat končící europoslanci? Zvažují zkusit politiku i návrat k profesi

30. května 2024

Premium Sedm současných europoslanců z jedenadvaceti se po nadcházejících volbách do parlamentních lavic v...

Otočka v Berlíně: deportace už nevadí. Němci zvažují posílat běžence do Afriky

30. května 2024

Premium V Německu dlouho bylo pravidlem, že britské plány na deportace žadatelů o azyl do africké Rwandy...

Ortel měl hrát v dětském zábavním parku, po tlaku rodičů koncert zrušili

29. května 2024  10:29,  aktualizováno  23:13

Pražský zábavní park Krtkův svět v Horních Měcholupech ohlásil na 7. července koncert. U lunaparku,...

Opozice vyčetla Jurečkovi tvrzení, že lidé v penzi stráví v průměru 21,5 roku

29. května 2024  6:06,  aktualizováno 

Poslanci opozičního ANO se přeli s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou z KDU-ČSL...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky