V centru Prahy nedemonstrují davy lidí, ale doma jich brblá hafo

Vono ne, že nebylo vo čem, či na co. To bylo, je a bude. Furt a porád. A kdyby snad, nedej Pánbů, nebylo na co, tak pak snad už jen proto, že by neměl kdo. Třeba i proto, že by KDOSI řekl : ,,Tenhle EXPERIMENT se nějak nepoved, tak to vypnem“. No, to snad zatím nehrozí. Zatím. Doufejme. Takže – BRBLI BRBLI. Vo všem, proti všemu, proti všem. První na ,,forhontě“- politika. Druhý – politici. Třetí – xenofobie. Čtvrtý – sem tam nějakej komediant/komediantka. Atd. Informací něúrekom. Křížem krážem. Od toho jsou ,,masmédia“. Ostře sledovaná. Vzývaná i proklínaná. Ale když to lidi chtějí, tak my jim to dáme. No my jim to dáme i kdyby nechtěli. Ale voni  chtěj. Všitcký. I ty, vo kterejch to je. Protože, pokud by to VO NICH nebylo, tak to bylo, jako kdyby byli div ne mrtví. Nakonec každá reklama dobrá, i ta špatná. Taky plní účel. Kolikrát líp, než ta ,,dobrá“.

Otázky i problémy kolosální. Od titl. Volevole, po to, kdo je větším nebezpečím pro demokracii. Zda monarcha, patriarcha, oligarcha, div ne i Noeho archa. A taky vláda nevláda, současná, přechodná prozatímní, poprozatimní, minulá, či budoucí, však vždy ku moci se deroucí. A zda až ta letní, či ještě zimní. Už jen ten Palác zimní a nějakou tu Au rouru. No najdou se i tací, co Tvrdíci, pardon, tvrdící, že největším nebezpečím pro demokracii je demokracie. Jojo, i tací, tací…

No a pak tu máme rozpočty, složitý to počty. Atˇkalkulovány jsou na complu, či complovány na ščotu, furt to nějak nevychází. Jestli vono to nebude i tím, Ty voé, že je to jako systém vodovodní. Mraky různejch kyblíků, plechovek i sudů, všechno propojený. Normálka spojitý nádoby, ty voé, to ste eště ve fyzice nebrali? I když maj různej průměr, vejšku v jednotlivejch neovlivníš. Taky je prej systém plnej pijavic a různejch bakterií, navíc některý nádoby sou děravý jak cedník. Jojo, i finanční červotoči dokážou svoje. Vobčas se sic vyskytne nějakej kvalifikanej dráteník. To byli ty, co chodili s pokřikem letujůdrátujů, aby panímámám vopravili krajáče a pucláky. Kdoví, třeba přitom ucpali i nějaký jiný otvory, ale to už tady taky bylo, že. Prostě samej vodborník na díry. Jeden třeba chemik, možná by to vyřešil i semtexem, jinej zas ucpal rohlíkem, či tak.

No jinak na nějakej palácovej převrat to nevypadá. Zatím. Ochranka, na rozdíl vod tý carský, bdí. Tehdy byli vožralí  a tak to nákej VIL tehdy převzal. Ta naše na to má tedˇsnad dokonce i dva šéfy, tak je to zichr. Maximálně tak na Pražmagu ještě nějaký ten kotrmelec vyloučit nelze. Za tu protrženou Blanku, nebo proraženou, podraženou, poraženou, či tak. Už tam chybí jen žaloba na to, že kdos nezabránil škodě velikého rozsahu, plus následnejm škodám z toho, že nezabránil. Jojo. Na bednu to je, to jo.

Chtěl sem se tam do Matičky stověžatý podívat. Chtěl sem si pučit éro, to s tím velitelským číslem, že si tam zaletim, ale petrolej někdo ukrad, ani rolovat po dráze s tím nejde. Brzdy, brzdy. V systému brzdovém též prej prima ,,šnaps“, tak to as taky kdos použil do nápojů mnohými oblíbených. To teda. Brblibrbli.                                              Windffouss (  dnes drobet ubrblanej)

 

8.12.13                                                                                  George Anthony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 8.12.2013 21:02 | karma článku: 11,00 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63