Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

S.N.A.S.U.

Tato zkratka údajně vznikla ke konci II.WW, když německá vojska obklíčila spojence v jednom francouzkém městě. Vyjadřovala toto: situacion normal, all shit up. Volným rýmem v češtině vyjádřeno: situace normální, je to všechno k ……

 Nu, dnes snad ještě až tolik ne. Alespoň zatím. Tehdy to spojenci ustáli a pak už němčoury jen hnali. Ovšem dnes to zatím také není až tak moc jasné. Jako ani tehdy, když tu zkratku vymysleli. Ještě se ani přesně neujasnilo, kdo, koho, odkud a kam by snad měl hnát, či požene. A těch názorů a návrhů řešení, těch habaděj. Od kde koho. I když k jednomu se asi čím dál více lidí kloní. K tomu, co vyjádřil už J. Werich: ,,Von v jádru každej izmus je svinstvo, jen ta trocha tý ije se dá, sem tam, vobčas, i snýst!“ Nu, a tedˇ se dere do popředí zase izmus. Tentokrát islamizmus. Nikoli jako víra. Ale jako ideologie. A z té jdou obavy, až strach. Nakonec, jako z každého izmu. A je proč. O tom žádná. Některé izmy byly tu i tam zakázány, jiné tak nějak jako že jo, ale…. No, a u tohohle se eště neví. Prej. Ale jak to zavání izmem, tak to asi moc vonět nebude. I když,  jak komu. Jedno však je jisté. Že hrozil vznik chaosu. Mnozí upozorńovali. Ale byli ignorováni, jiní až ukřičeni. Nu, a ten chaos, ten tu už je. Což je také nesporné. A nikdo neví….

 A tedˇ si dovolím vypůjčit podstatnou část z jednoho článku. Něco jsem si dovolil i zvýraznit, což mi snad, doufám, autor uvedeného článku promine. Tak prosím :

------------------------------------------------------------------------------------------------

Co teď bude s Evropou? No s Evropou nic, to bude stále druhý nejmenší světadíl od Uralu k Atlantskému oceánu, ale co bude s Evropskou unií? Ta je teď podle některých, zejména francouzských zdrojů, ve válce. Je, nebo není?

Evropská ministryně zahraničí, paní Federica Morgherini (tedy přesně se to snad jmenuje „místopředsedkyně Evropské komise a komisařka pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku“), v pátek uvedla (zdroj www.tyden.cz), že Evropa ve válce není, a nejlepší způsob, jak porazit Islámský stát, je „politickou cestou“.

V předchozím odstavci navíc hrubě nesedí slovo „paní“ – správně by mělo být „soudružka“, neb tato politička je od 16 let členkou Italské federace mladých komunistů a po internetu mj. kolují fotografie, na kterých  zamlada v rudém šátku pózuje vedle palestinského bojovníka Jásira Arafata.

Tahle životopisná data bych si mohl odpustit, ale mě prostě fyzicky vytáčí tupost řady, zejména pražských, „chytráků“, kteří se na jednu stranu tvrdě vymezují proti všemu komunistickému a když se to hodí, mlátí s tím lidi opačných názorů v médiích po hlavě (velmi „hrdinně“ 26 let po revoluci), ale jedním dechem stejně zuřivě fandí Evropské unii, kde je ve vedoucích funkcích anarchistů, bývalých komunistů, maoistů a podobně jak naseto.

Ale zpět k té válce. Francie tedy už týden válčí, dokonce požádala ostatní země EU o pomoc a zahájila intenzívní bombardování centra Islámského státu v Sýrii.

Bombardováním se toho dá bezesporu hodně zničit, nevím ale, jestli se dá jen bombardováním vyhrát a ukončit nějaká válka. Noviny také nic nepíší o tom, že by cílem náletů byla i některá předměstí Paříže, Bruselu či Marseille, kde se nacházejí řady fanatických bojovníků protivníka.

Invaze migrantů pokračuje a má nadále podporu jak šéfa EU Junckera, tak šéfky nejvlivnějšího a největšího státu Merkelové a dle posledních politických kroků i našeho premiéra Sobotky. Aktivní odpor kladou jen Maďaři, Slováci a teď po volbách Poláci.

Takže co bude dál? Co nás čeká?

Migrační krize je krize, jejíž příčinou je Evropská unie a její politika. Jednotlivé státy by si se situací hravě poradily (pokud by měly vůli) a nic podobného by nepřipustily. Ale ve společné evropské „vzájemnosti“ se dají migranti posílat dál někomu jinému, a ten ať si to řeší. Hodně jich takhle doputuje do Německa a Němci je zase pomocí kvót budou posílat nazpátek těm, co jim je předtím přeposlali.

Ve finančně spořícím „byznysu“ se podobně hodnotnému systému říkalo „letadlo“.

Ale řešení, které nám budou cpát, bude „více Evropy”. Evropa má málo pravomocí.
Navíc se její nevděční obyvatelé začínají bouřit, že si to takhle nepředstavovali. Takže já očekávám takováto evropská opatření:

1)      Omezit držení zbraní pro normální obyvatele.

V ryze demokratických státech, jakými jsou Švýcarsko nebo Texas, má zbraň skoro každý, v totalitních zemích jen represivní složky. Ve Francii jsou už teď zákony o dost přísnější než u nás, ale džihádisté mají samopaly, bomby a prý teď zabavili i raketomet. Ale normální lidi ať preventivně nemají ani revolver doma v sejfu.

2)      Lidi jiných názorů nestačí jen ostouzet v novinách a profesně šikanovat, je potřeba je zavřít.

Na to se řada neomarxistů celá třese, řada vlivných lidí, i českých ministrů, po tom otevřeně volá. Blbé jsou tradiční soudy a malá snaha národních policií tyto věci řešit. Ale Evropská policie a Evropská prokuratura, které by byly ideově na výši, by to zvládaly. Pochopitelně by byly založeny z důvodu boje s terorismem, který taky nezná hranic.

3)      Volby vnášejí do budování Evropy nejistotu, komplikace a zdržení.

Navíc teď už je složení Evropské komise skoro dokonalé. Je škoda to do budoucna měnit. Evropská myšlenka nesmí prohrát, to by byla hrůza! Třeba ve Švédsku se velmi pěkně podařilo odložit volby, v nichž hrozil úspěch „populistických“ a k imigraci skeptických Švédských demokratů, a volit se tam půjde až v roce 2022.
Tuto novou myšlenku je vhodné aplikovat i jinde. Třeba ve Francii, kde by mohla vyhrát Marine Le Penová. Naštěstí je výjimečný stav, hrozí útoky na volební místnosti, a tak se mainstreamové strany snad nějak dohodnou.

4)      Zrušit hotové peníze

Milióny migrantů, válka a byrokracie – z toho moc ekonomická prosperita nekouká. Spíš chudoba. Lidi budou mít vztek a budou slyšet na „boj s korupcí, překupníky a šmelináři”. Zrušit peníze je lepší než jen nějaké elektronické kasy. To budou občané pěkně pod kontrolou a nebudou si moc vyskakovat. V Dánsku už pomalu omezovat hotové peníze začali.

A tak dále …

Budu rád, když se z toho něco nesplní.

Nebo jinak: Skončila doba, kdy se normální člověk věnuje jen kariéře, rodině a koníčkům a věci veřejné přenechává politikům. Protože lidská svoboda není jen prostředek k dosažení nějakých vyšších společenských cílů – je to nejvyšší cíl sám.

Tak se snažte!

(zdroj: KOMENTÁŘ: Čeho se bát v příštích pěti letech? - Václav Klaus ml. – Novinky.cz)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 Tak nevím. Dočetli jste až sem? Či si onen článek  dokonce, i otevřeli? Ono asi jak kdo. Ale já s tím, co je v něm uvedeno souhlasím. Bez výhrad! Nakonec, podle mě by takový člověk mohl i na  Hrad. I když by se zase asi kde kdo dávil už kvůli jménu, jiní možná i kvůli jeho vizáži. Což by zase vypovídalo spíše o jejich ,,kvalitách“. A ještě jeden problém by zde mohl být. Ony by totiž ty jeho názory mohly v lecčems až souznít i s tím, kdo na Hradě je dnes. A to téda, že… Windffouss

P.S.: Je shodou okolností, že tento můj článeček  je pod číslem 324. Ale přesto si neodpustím si také rýpnout. Nelíbí se? Budiž. Co mne se týká, tak prostě: 324! J.A.J.

      24.11.15                                                           George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 24.11.2015 1:07 | karma článku: 15,87 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

Jo! BYLO! Sice i tamtamy něco šeptaly. Ale.. Dokonce prej i kteréhosi, snad prej i Varla, věřte / nevěřte, snad i na dva dny (nastojte!), TO ,,UMLČELO“

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92 | Přečteno: 537x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

Jistě, že i léčí. Jaképak o tom řeči. Ač kdejaký skřet až řve i o tom, že už i to ticho, je třeba umlčet. Však i tichou bolest lze jistě vykřičet.

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67 | Přečteno: 496x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Abonenti nejen na ,,linkách“ A.I., alébrž i sociál/asociál sítí

Kam ten svět se řítí? Laik žasne, odborník se se diví. A není divu, že mnozí na to až civí. Co s tím? Kýho výra! Snad neskončí to v riti.

17.1.2024 v 22:03 | Karma: 10,50 | Přečteno: 285x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Na tragickej život já sem pes !!!

Dnes až klasická hláška z TV seriálu. Někdo by jí mohl brát za až cynickou. Dtto např. i pořekadlo ,,co tě nezabije, to tě posílí“. Jak kým a proč, to je jistě individuální. Jak si to kdo dá do jakých souvislostí.

5.1.2024 v 19:07 | Karma: 9,68 | Přečteno: 336x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

Pamětníci vzpomenou, že říkávalo se tak, někdy i s dodatkem ,,prosím“, např.v pražských tramvajích průvodčím, kteří prodávali a ,,štípali“ pasažérům lístky. Možná trošku uniklo, že letos si to ,,přes“ dáme všichni.!

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63 | Přečteno: 491x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Město duchů Kirjat Šmona. Ostřelovaný sever Izraele, o němž se nemluví

23. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Domy zničené raketami a dělostřeleckými granáty, žáci, kteří nemohou složit maturitu, požáry...

Rajchl má sponzory, kteří o darech nic nevědí. Pokud jdou vůbec dohledat

23. června 2024

Premium Strany a koalice musely tři dny před evropskými volbami zveřejnit na svých webových stránkách...

Prach bitvy opláchl v Suezu, jeho fotka stvrdila bleskový triumf Izraele

23. června 2024

Seriál Izraelský voják s tmavýma očima a zářivým úsměvem se stal ze dne na den hrdinou svého národa....

Egypt odebral licence 16 firmám kvůli pouti do Mekky, klienti měli běžná víza

22. června 2024  21:50

Egyptský premiér Mustafá Madbúlí v sobotu nařídil, aby bylo zbaveno licence šestnáct cestovních...

Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.
Máte starý fén? Přečtěte si, co vašim vlasům způsobuje.

Máte ve své koupelně starou žehličku na vlasy nebo fén? V oblasti vlasové péče došlo v poslední době k obrovským inovacím. Je ale opravdu nutné...

  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik