Řešení?

 Fšitcí vědí, že je ,,něco“ špatně. Ba až všechno. A kde komu je  z toho taky špatně. Kde kdo pak úplně ,,přesně“ ví proč, ale i kdo za to může. A kde kdo ví, jak by to bylo dobře, kdyby …  

No jo. Kdyby… Možná i proto, že kde kdo ví, jak by to dělali ,,Voni“, a ne ,,Tamti“. Tak jsem vzpomenul na prastarý vtip o ,,národu elektrikářů“. Že sem tam dostanou ránu, pracujou až nadšeně s odporem, a s napětím čekaj na vejplatu. Svojí. A když jí má někdo větší, tak zas pracujou  s … viz. výše. Ale, co včil tedˇ, ba co až i potom. No, leccos i leckdo může páchnutˇpotom, hociktorý  šak aj pred tým.

A to řešení? Což třeba pár ,,drátenickejch“ pravidel. Je jich pět, a platí stále, neb jejich neznalost, či ignorance může mít následky až fatální.

1.Odpojit

2.Zajistit

3.Přeměřit

4.Uzemnit a zkratovat

5. Oddělit živé od neživého

 Nojo. Jenomže, jak tato pravidla ,,implementovat“ do každodenního života, ergo do současné doby, a ausgerechnet u nás. Ten bod 5. , ten je až jasnej,že. Ale jak to udělat s těma předchozíma? A vůbec, jak to udělat, aby se vlk i vlčáci nažrali, a to všichni, a koza , či vobě, zůstaly celý? Prekérní situace. Přinejmenším!

  Nejprve mne napadlo předložit to jako návrh do páprlametu. Ale, když sem si představil, co by se tam dělo, pokud by se to dostalo až k projednávání, navíc před kamerami TV, tak …Tak se mi udělalo skoro špatně.

Windffouss

a Veselý Velikonoce

P.S.: autor se během svého života živil, m.j.(!), i onou ,,dráteničinou“, nikoli však s použitím tzv. stupaček, či natahováním trolejí, ale v mnohém náročnějších činnostech. Tolik  pro některé z ,takydiškutérů“, aj iných ,,znalců“. J.A.J.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 2.4.2021 14:33 | karma článku: 11,17 | přečteno: 287x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63