Rádio Jerevan aj inné zdroje infofo

 Rádio Jerevan je fiktivní rozhlasová stanice, vymyšlená za dob socialismu pro potřeby vtipů. Zatímco v SSSR byly vtipy typu rádio Jerevan běžné i na témata nepolitická (tchyně, sex, národnostní stereotypy atp.), v zahraničí se daleko největšího rozšíření dostalo vtipům politickým. O jejich popularizaci se zasloužila zejména rozhlasová stanice Svobodná Evropa. Rádio Jerevan v jejích vtipech symbolizovalo nástroje socialistické propagandy (Tisková agentura Sovětského svazu, Rudé právo atd.) – zprávy byly směšně překroucené nebo hloupé kouzlem nechtěného. V 90. letech princip Rádia Jerevan využili v politickém satirickém televizním programu S politiky netančím Miloslav Šimek a Zuzana Bubílková pro vysílání fiktivní stanice Rádio Bubu (z Wikipedie). Lze tvrdit, že tzv. RJ se svým způsobem stalo věčným, až nesmrtelným a řadí se tak po bok takových fenoménů, jako např. Jára da Cimrman, či Murphyho zákony, atp. A pokud vás zajímaj i ty ,,noční vlci“, dole video. Fakt. Jak noha. Kruci.

 

 Ovšem pokrok mílovými kroky kráčí a RJ se často i k obrazu stáčí. Od foto, až po TýVí, ale to snádˇ každej ví. Po sítích sociálních, možno až polo, ba i socio patických, někomu sympa, jinému zas třeba anti patických. Tak ukázek pár zde tuná toto, takové, aj onaké aj fotto , co přišly mně mejlem. Možná oumyslně, však možná jen omejlem. Tákže kuk:

 

 

Tak jsme se s panem prezidentem Zemanem dohodli, že částečně bychom mohli některé sankce uvolnit. Co Vy na to?

 

 

 

 

 

Z TV Jerevan: souhrn toho, co lid si má myslet, že. Ovšem něco takového jistě nepřipadá v našich masmediích v úvahu. Teda prej. Inu...

 

 

 

Tvořivost medií a la Jerevan je věcná, ba až věčná. Prej pro leckoho, či leckomu ba  i vděčná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zlé jazyky se stále činní. Proč platit by to mělo pro jednoho jen. Pro mnohé spíš, neb leckteří i jiní tak jsou činní.

 

A pokud haraší se nyní Vlky nočními, co odkudsi kam že namířeno maj, pak vězte nového nic. Vlk dávno je tu, u nás aj. Jen počkej zajíci, vlk na tebe zde již pifku mající. Viz.vlččí video:

Windffouss

                     16.4.15                                                                  George Anthony

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 17.4.2015 10:40 | karma článku: 15,63 | přečteno: 867x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63