Od ,,pětihvězdičkových“ po ,,V.cenovou"

    Též od ,,servírování na stříbře" až po ,,na stojáka“. Zkrátka, dá se různě ,,debužírovat“. Různé ,,menu“. Ale třeba i totéž. Jen pak ten způsob jeho podání může být v až tak velikém ,,rozptylu“ od těch pěti ,,P" až  po tu ,,V. cenovou". O dezertech ani nemluvě. Ty mnohdy bývají i daleko ,,výživnější“, než  základní menu. Zkrátka jak to menu, tak i ten zákusek  mohou být od lahodných až po ,,blivajz“. Samozřejmě, jak pro, ale i u, koho.

  Specifikem jednotlivých menu pak je, že jej většinou ,,kuchtí“ i servíruje tentýž ,,mistr“. Ingredience, které užívá, mohou být nejednou až ,,exotické" a vlastní meny pak může mít účinky od dojímavých, až po projímavé.  Zákusky pak ,,peče“ kde kdo. Navíc jsou často ,,obohaceny“ i útržky knížek přání a stížností. Některé z dezertů pak nekteří z ,,mistrů" ze svého jídelníčku nekompromisně vyškrtnou, atˇuž  z důvodů jakýchkoli. Někdy objektivních, jindy subjektivních, třeba i proto, že mají jejich autory na svém BL. Nelze vyloučit, že i proto, že se jimi cítí ohroženi. Někdy tím dávají za pravdu i těm, kteří se snažili svůj desert k ,,mistrovu" dílu servírovat. Prostě také všehochutˇ. Ba někdy též až nechutˇ, s účinky obdobnými, jako u meny. Ale i u menu se  nejednou ty útržky ze zmíněné knihy vyskytovati mohou. Snad jedinou výhodou jak pro potenciální konzumenty, tak i tvůrce obého výše zmíněného, je cena. Většinou to vše bývá tvořeno, poskytováno i konzumováno za paušál. A nelze vyloučit, že u některých až odpočitatelný. Ptáte se, kde lze ta hlavní menu i možné zákusky takto si kuchtit i debužírovat? No přece tady, tady tady! Na BLOGU.

   A tak vám také jedno takovéto menu tímto nabízím. A kdo bude mít chutˇ ukuchtit si k němu i svůj zákusek, prosím. Takže, máte-li chutě, tak dobrou chutˇ. Samozřejmě u obého (mých též z celé ,,cenové škály" nevyjímaje), chcete-li. Jinak, jako vždy, zdravím. Všechny. Konzumenty, kuchtíky dezertů i ty mistry menu. S vědomím, že mnozí z nich jsou až i ,,trojjediným vydáním" téhož.

                                        Váš, jako vždy jak pro koho a jako vždy především stále svůj, Windffouss

 

  Zdroje: blogy, diskuze a píseń autorů Hapka/Horáček ,,Buřty, pivo a nenávist“.

     18.7.14                                                                                George Anthony

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 18.7.2014 13:25 | karma článku: 7,16 | přečteno: 541x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63