Občanská válka na Ukrajině

Pro název článku by bylo možno použít i jinou formu. Např. dva Dvořáci a jeden Takáč. Ale to by mohlo vyznít nedobře a to smyslem těchto řádků rozhodně není. Jde mi jen o to, vyjádřit se k pořadu, vysílaném 23.5. 2014 večer na ČT 24. Pořadu, známém jako Hyde park. A jeho název i jedno z jeho nosných témat byl i mnou užitý (citovaný) nadpis. Proč jsem se rozhodl právě o tomto pořadu zmínit se pokusím sdělit v následujícím textu.

V pořadu, dle mého názoru dobře moderovaném panem Danielem Takáčem, vystoupili dva hosté. Pan Libor Dvořák, komentátor ČRo plus a pan Milan Dvořák, rusista. Jejich odpovědi na otázky jak moderátora, tak i diváků, považuji za velmi zajímavé a také solidní. Odpovídali se znalostí věci, od historie až po současný vývoj, i politické i hospodářské souvislosti a vazby. Dle mého názoru nestranně, pravdivě, navíc opřené i o jejich osobní zkušenosti i jejich osobní kontakty a zdroje. Co mne se týká, pouze mne utvrdili v tom, že náhled z mé strany je obdobný až totožný. Rovněž se domnívám, že je mnoho lidí, s kterými je možné se v názorech na minulé i současné dění okolo i na Ukrajině shodnout. Bez toho, že bych cokoli z toho zlehčoval v jakémkoli směru, obětí na zdraví a životech obyvatel této v podstatě vydrancované krajiny nevyjímaje.

Na závěr si dovolím všem, kteří si mohou a chtějí udělat čas na mnou zmíněný pořad, jej doporučit. Nikoli jako reklamu pro ČT, ale jako VEŘEJNÝ zdroj, který může mnohým mnohé osvětlit i přiblížit. Ve všech souvislostech. Nakonec pro každého i v základech počítačově gramotného jedince není jistě problém si v archivu ČT tento pořad vyhledat. Samozřejmě, chce-li. Děkuji za pochopení.

 

   24.5.14                                                                             George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | sobota 24.5.2014 0:58 | karma článku: 14,65 | přečteno: 973x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63