Jak po blogersku ,,zmizet“ letadlo

   Zmizelých, či ztracených letadel je za dobu, co člověk ,,ovládl“ vzduch, mnoho. Stejně tak, jako ,,způsobů“ jejich ztráty. Od náhod a neštěstí, až po úmysl. Atˇ v dobách mírových, či válečných. Nejedna z takových událostí zůstala neobjasněna. Vždy však měly jedno společné. Ztrátu, či ztráty materiální a především pak lidský rozměr. Ten absolutní. Od poškození zdraví až po smrt. Ano, jde o ,,vděčné“ téma. Někdy by se člověk nezdráhal použít i výraz hyenizmus. Od sdělovacích prostředků počínaje, až po blogy a jejich diskuze. Příkladů je bezpočet. Mnohdy se při tom zapomíná na ,,obyčejnou“ LIDSKOST, jako je vyjádření upřímné lítosti i soustrasti, jak nad obětmi, tak i vůči pozůstalým. Osobně to i tímto, a nikoli poprvé, i takovýmto způsobem vyjadřuji a doufám, že nejen za sebe.

   Současné dění a spekulace okolo dopravního letadla malajsijských aerolinií, které, dá se říci, že ,,bylo zmizeno“ z oblohy nad jednou z oblastí  Ukrajiny, jsou ,,klasickým“ příkladem. Nekonečné spekulace o tom, kdo za to může, konspirační teorie, ,,jasné“ označení ,,viníků“, atd. A u některých ,,odborníků“ až ,,specialistů“ na kde co a kde koho až čiší, jak si v tom ,,rochní“ a vyžívají se v tom. Mnohdy hysterie až nenávist. Často i vůči těm, kteří vyjádří jiný názor, či nesouhlas. Až po jejich ,,cejchování“ tituly, mnohdy až fantasmagorickými, pro jejich ,,tvůrce“ do jisté míry až signifikantní. Přitom fakta a skutečnosti o této události lze shrnout do jediného. A co je ve skutečnosti v tomto čase bezpečně známo a prokázáno, mimo toho že se letoun zřítil a všichni v něm zahynuli?  N I C !

   Nikdo zatím neprokázal, že byl skutečně sestřelen, atˇ už mnohokrát zmíněným např. protiletadlovým systémem BUK, potažmo KUB (i jeho TTD by to umožnily), či jiným, nebo letounem (stihač, či bitevník s vhodnou výzbrojí).  Stejně tak zatím nelze jednoznačně určit, kdo by v takovém případě cokoli z toho obsluhoval, komu by uvedené zbraně patřili a zda jakási taková akce byla vůbec provedena, potažmo pak na čí rozkaz, pokyn, či toliko z ,,iniciativy“ jakéhokoli uskupení, či jednotlivce. Ani nelze zatím jednoznačně vyloučit atentát ( z jakýchkoli důvodů) pomocí zařízení, umístěného přímo ve zříceném letounu. V téže rovině pak je otázka, v čím by to bylo ,,zájmu“ a za jakým ,,účelem“, stejně tak jako kdo by to jak chtěl ,,ve svůj prospěch“, pokud by šlo o omyl, či souhru náhod, využít. A odpovědˇ by mohla klidně znít i od ,,NIKDO“ až po ,,VŠICHNI“.

   Za sebe pak mohu konstatovat pouze tolik. Doufám, a moc si to přeji, že vše bude vyšetřeno  a objasněno a že snahy o zneužití této události nepředčí zdravý rozum. U NIKOHO A V NIČEM! Je to v zájmu nás všech.

 

           22.7.14                                                                   George Anthony

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 22.7.2014 18:46 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1046x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,47

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63