Hořkosladké pábení

Tak vyznívá lidu k volbám vábení. Co kus, to vůdce k vedení přímo zrozený. Vždytˇ takového STAČÍ jenom zvolit. A přejde, možná, i břicha bolení. Ne že by byly u kohokoli až tak zázračné pilule.. Nejsou a nebudou. Nové, ani minulé.

Však zažili i přežili jsme mnohé, a nejen kdysi. Minule. Co až věčné ovšem stále zůstává. A nejen z minule. Kecy. Tu zmatené, jiné pak skoro plynulé. Pochopitelně, vždycky.  k věci 

HODINY S PERPENTYKLEM

 Více než třicet let uplynulo, co spadly staré oprátky a postroje. Je nemálo těch, co žili v tom, a dnes až hrdě tvrdí, že oni ani nevěděli, jaké věci se tehdy děly. Prej. Ani nemuseli. Ti, co v tom jim bylo  až hej.

 A dnes jsou zase nejmíň z těch, co s nimi zas nám také bude hej. Jen stačí dodat. Chvilku si na to počkej!  Stačí holt stále pár správných hesel. A pak? Nu coby, chopit se. Těch správných vesel. A kecy. Pochopitelně, že vždycky k věci.

A když tak vidím i slyším to dění, komentáře, souboje předvolební, tak vzpomenu i na leccos i na leckoho. I na písničku.Stále je více než jen k věci!

„Jsem špatný člověk, co slouží dobré věci.

Spasitel, který se o pár set let opozdil.

Pokorné sebevědomí jako bývávali světci

Kecy, kecy, kecy .....“ (Vladimír Merta - Kecy )

 Co mně se týká, nezblbnul jsem ani kdys, a ani dnes. A ani chlastat nezačnu, bych v chlastu smočil chobota.  A ani nečekám, až přijde sobota. A velkej cirkus, ten má vždy velký sukces. A pak? Zas skončí. Aby se zas i zopakoval. A nejen pro dnes. Prej pro lepší zítřek. Slyšel jsem to mnohokrát. Nakonec, vždy to tvrdil,  ZASE tvrdí i kdejakej kde čeho absolvent, nejednou  i až lauerát. A co po nich zbylo a zase zbude. Hesla a kecy. Akorát. Windffouss  :)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 12.1.2023 19:46 | karma článku: 7,42 | přečteno: 148x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,92

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63