Když se změní "věřím" na "vím"

Že je nadpis v protikladu s článkem, který jsem psala nedávno? Ano, skutečně tomu tak je. Ale nebojte se, nezměnilo se nic. Nedošla jsem během dvou dnů k záhadnému uvědomění.

Ten pocit "vím", který člověk zažije ve stavech rozšířeného vědomí, je totiž přesně počátkem toho "nevím" v reálném světě, který nastane pak. Matoucí, nechtěné, šílené? Mohlo by se zdát. Ale je to naopak. Je to stav, kdy cítíte, že nevíte skoro nic, ale jste s tím vlastně naprosto v klidu, protože víte, že všechno je tak, jak má být. A nemá cenu se snažit to chápat, důležité je prostě nechat to být, plynout. Nesnažit se uchopit to myslí, dát ji pro jednou prostě vale. Člověku se neskutečně uleví a zároveň mu přijde celá jeho dosavadní existence tak směšná...

Je jedno, jestli se TAM člověk dostane pomocí meditace, šamanského bubnování, holotropního dýchání, pitím liány a nebo snad vykouřením žáby. Všichni mluví o tom samém. Všeobjímající láska, klid, pochopení, uvolnění. Odpověď na vše, co jste hledali. Nirvána. Všechno.

A najednou cítíte, že jste jiní. 

Přestáváte dělit na dobré a špatné, protože to neexistuje. Je to jen výmysl nás lidí. Všechno prostě je a je to přesně takové jaké být má. Přestáváte soudit. Sebe i druhé.

Přestáváte vidět smysl v činnostech PRO NĚCO. Dělat něco pro peníze, nebo snad pro uspokojení druhých, ABY Vás měli rádi, nebo abyste zapadli, nedává najednou žádný smysl. Smysl má jen to, co Vás skutečně naplňuje. O ničem jiném to není. A může to být cokoliv.

Změní se Vám pojetí lásky. Pochopíte, že láska je i není o druhých. Že jediná láska, kterou jste kdy hledali, sídlí uvnitř Vás a zároveň ve všem a všech. Že vše je jednota.

A v neposlední řadě si vyzkoušíte zákon přitažlivosti v akci. Stačí jedna myšlenka a ocitnete se přímo v ní. Není to postupná cesta, ani událost ohraničená časem. Prostě v ní jste. Hned. A stejně rychle z ní můžete zase pryč, pokud to dovedete. Nemusíte na nic čekat.

Vše se děje teď a je to jediný okamžik, kde můžete něco změnit. A i když jsem to slyšela již mnohokrát, teprve teď to dává smysl. Opravdový. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Jirmářová | čtvrtek 24.1.2019 14:54 | karma článku: 16,07 | přečteno: 496x