Duben měsíc změny. Změny, která změní celý život.

V loňském roce jsem naprosto propadla kouzlu knih Paula Coelho. Miluju každý ze svých diářů a ten letošní je pro mne velkou inspirací právě proto, že myšlenky tohoto brazilského spisovatele ho celý provází. Každý měsíc je ve znamení jedné z 12ti emocí, nálad nebo lidských vlastností. A já se rozhodla se pro každou z nich nadchnout, nechat se jí inspirovat a ovlivnit, minimálně na jeden měsíc. Duben se s námi sice dnes loučí, mně ale absolutně změnil život. Duben byl totiž ve znamení „změny“.

Průběh letošního roku se zatím opravdu řídí mým diářem, aniž bych k tomu nějak aktivně přispívala. V lednu jsem opět našla ztracenou důvěru, v únoru jsem byla plná naděje, která ale bohužel nebyla naplněna a nadšení, které provázelo březen (i když běhat jsem do teď nezačala) bylo vlastně doufání ve změnu, která přišla v dubnu. A tohle nadšení mě stále neopouští.

Změny k nám přichází samovolně nebo o ně usilujeme a snažíme se, aby nastaly. Já už teď vím, že nechat věcem volný průběh, být trpělivá a hlavně mít víru, vytouženou změnu opravdu přinese.

Změna, která přišla v dubnu k nám je především ve smyslu chápání lásky. Milovat muže a milovat dítě je naprosto odlišné. Není jedno méně a druhé více. A ta harmonie, když se tyhle dvě lásky potkají, spojí a naplní je to nejsmysluplnější souznění v životě.

Takže změno, souznění, lásko vítejte v mém životě. A já slibuju, že Tě po celý jeho zbytek budu milovat. A na tom se nic nezmění.

A vy také zkuste přivítat změny. Ať už jsou to ty, co přichází samovolně nebo ty, o které usilujete. I když se to možná nezdá i během dnešního dne jich můžete zažít tolik, kolik vy sami chcete. Stačí jít do práce třeba jinou cestou, stačí změnit ranní ospalý výraz za úsměv, stačí si dát místo pomerančového džusu hruškový, stačí jít pěšky místo jízdy autem…

Na malé změny stačí tak málo a na ty velké mějte trpělivost a víru. Ony přijdou a změní Vám život.

 

 

Autor: Petra Jirkovská | středa 30.4.2014 23:54 | karma článku: 0 | přečteno: 36x