Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsou média i ve sportu zaujatá a nebo se mi to zdá?

V poslední době zaznamenávám zajímavý jev - jako občan jsem informován jen o tom, o čem kdo chce, nikoli po jakých informacích prahnu. Kašlu na politiky a stavy-na to jsou tu jiní. Mě zajímá SPORT a i zde se i to jaksi nezdá...

Už v minulém čánku jsem tak trochu narazil na klasický "pragocentrismus", ale v poslední době ( kdy mám dalo by se říci času na rozdávání) jsem zaznamenal zajímavý jev. A budu i konkrétní, protože se to nestalo jednou a ani náhodně.

Nedávno jsem jel v autě z rádia a poslouchal VEŘEJNOPRÁVNÍ Radiožurnál a sportovní relaci. Dozvěděl jsem se, že se hrála fotbalová liga a v upoutávce zaznělo, že Sparta hraje tam a tam... fajn. V konkrétním zpravodajství jsem se dozvěděl, že běží ta a ta minuta tohoto utkání a přepojili na tamního zpravodaje. Pak jsem se ještě dozvěděl, že Slavia má odložené utkání a to bylo vše - žádné další dílčí výsledky ostatních utkání. V podobném duchu se nese mnohé sportovní zpravodajství z domácích soutěží ať už fotbal  či hokej, jako nejsledovanější sporty, nebo i druhá linie sportů, kde se také snaží a kde by také celky rády informovaly své fandy či partnery. Smůla...  V různých modifikacích to je skoro v mnoha procentech stejné - proč přinášet častěji informace z Chomutova, Ústí, Jihlavy atd atd, když v Praze to máme za rohem a to stačí. Jistě - když je v Brně, Plzni nebo třeba v Ostravě problém, dostane se to i do hlavního zpravodajství a objektivita jde do háje. A to jsou tam profíci, řadu z nich znám osobně, ale když to tak stačí, proč se snažit.

A nebo TV NOVA. V poledne vám sporťák řekne na závěr sportovní relace, že pro nás připravují další sportovní informace v odpoledních zprávách  a tak natěšen si schvállně počkám, dozvím se to samé s odkazem, že další novinky ve sportu očekávejme ve večerních zprávách, kde mimo jiné vše opět "zpapouškují" a přidají jednu max dvě novinky a palec nahoru nebo dolů. Aktuálně o našich snaživých ligových sportovcích, které podporují charismatičtí podnikatelé (bez které by šel celý sport do čtyř písmen) ani slovo. To se to máme informativně dobře. Kolikrát se z FB aj dozvím aktuálně více než z médií...

Protože nedělám v médiích první rok, vím jak kdysi jedna renomovaná osoba na školení řekla zajímavý poznatek, že kolikrát až 70% informací jsou lži,smyšlenky nebo účelové řeči. Nejednou jsem zkusil s humorem sobě vlastní říct ve vysílání nějakou slovní hříčku a světe div se - kdybych to vzápětí nedementoval, lidé by mi byli schopni i uvěřit. A tady je třeba se zamyslet - co stačí, co je objektivní a co vlastně chceme, když to tak nějak samo jede, nikdo si nestěžuje, nikdo se v tom nerýpe, všem to stačí a vlk se nažral a koza zůstala celá. SPLNĚNO...A BASTA !!!( Mě se to takto říká dobře.....). Použil jsem jen dvě média - ostatní nestojí za to, taková TV PRIMA to sportovně vzdala, Barrandov se do toho necpe a když sleduji ostatní sportovní kanály, tak vězte, že ne každý je má a ne každý křepčí u televize.

Samosebou začnete přemýšlet,zda to tak je, zda si nevymýšlím a nakonec začnete sportovní zpravodajství tak trochu sledovat i mými zraky a dozvíte se o Spartě či Slavii i to co vám uniklo a co je a co není šlágrem ligy. O Číňanech ve fotbale slyším dnes a denně až se skoro začínám modlit, ale nejsou jediní a už vůbec ne svatí...Budu-li konkrétní, stačí mi výsledky za poslední roky, kdo si jak vedl a kdo měl kolik prostoru v médiích (například pražské hokejové S ve srovnání v republikovém dění nedokázali za poslední roky NIC- jen "slávka" dokázala sestoupit. Částečně lovy zesnulého kamaráda a skvělého sporťáka Karola Poláka - SPORTU ZDAR A......zbbytek už nechám na vás...

Váš Chorche

Autor: Jirka Basta | středa 3.2.2016 9:10 | karma článku: 26,11 | přečteno: 2283x
  • Další články autora

Jirka Basta

Co je dnes hudba a za kolik je hudba?

Současnost v hudbě mi nedává spát a obzvláště po "odstávce" jsem zmatený jako lesní včela v závodní jídelně. Koncerty z domova, ceny kapel, stahování hudby, skoro umělci a rádoby muzikanti a nakonec "paskvilní" rozhodnutí vlády.

21.6.2020 v 18:54 | Karma: 21,90 | Přečteno: 553x | Diskuse| Kultura

Jirka Basta

Sexuální obtěžování je opravdu největší problém roku ?

Téma sexuální obtěžování rozhýbalo svět a strhl se nebývalý humbuk, který přesahuje hranice potrhlé Ameriky, odkud přišel a jak to tak vypadá, zdaleka to nekončí ale nabírá neskutečných obrátek...

15.3.2018 v 8:08 | Karma: 29,51 | Přečteno: 925x | Diskuse| Společnost

Jirka Basta

Jsme ještě důstojní následovníci našich předků???

Nedokážu si představit, kdo všechno ze slavných a historicky dokladovaných osobností naši země se obrací v hrobě , když sleduje to, co se děje stran státního vyznamenání, ale celkově mi připadá,že se vytrácíme a zapomínáme!NA VŠE!

26.10.2016 v 9:01 | Karma: 20,92 | Přečteno: 545x | Diskuse| Společnost

Jirka Basta

CESTA JE PRACH A ŠTĚRK A UDUSANÁ HLÍNA.....

Musel jsem zvolit kousek "Krylovky" abych vůbec nějak začal své dnešní blogové rozjímání...V poslední době jsem napříč spektrem slyšel mnohé o našich cestách, dálnicích , o rekonstrukcích a jak je vlastně všechno fajn.. OPRAVDU?

15.6.2016 v 10:42 | Karma: 19,89 | Přečteno: 650x | Diskuse| Cestování

Jirka Basta

Fotbal - liga! Co vy na to???

Nejsem žádný fotbalový expert,ale jen stínový ministr sportu, protože ten nám v záplavě zbytečných ministrů chybí jako baníku body k záchraně, která je ztracená. Ake vše zlé je k něčemu dobré! To se sice říká, ale..

22.4.2016 v 6:00 | Karma: 26,41 | Přečteno: 697x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  16:58

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Al-Džazíra končí v Izraeli, rozhodla vláda. Televize se chce bránit

5. května 2024  13:28,  aktualizováno  16:20

Izraelská vláda v neděli jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1004x
moderátor, hudebník - textař - občan (otec) -životní optimista-hypochodndr a stínový ministr sportu.

Seznam rubrik