Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Z hudebního vkusu většiny lidí je mi sice na blití, ale už dávno jsem si uvědomil, že tak to prostě je a jinak to nebude. Autora blogu toto smíření se s realitou očividně teprve čeká:)

1 0
možnosti
SL

Když slyším HITY Michala Davida nebo Helenky Vondráčkové, tak okamžitě přepínám radio na mp3 nebo opouštím místnost ;-D;-D;-D.

Za komunistů toho bylo na jediné radiové stanici tolik, že jsem získal alergii :-P.

Měl jsem ale štěstí, že jsem získával vinyly s Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, AC-DC a jiné podobné a díky tomu jsem "Hvězdu" nemusel poslouchat.

Na ČR hráli dobrou hudbu tak akorát v době (67-69). Houpačka, TOP 40 apod. Pak se soudruzi postarali, aby se lidem zkazil i hudební vkus ...

0 0
možnosti
Foto

J68o27s41e78f 64B74á68r56t61a

22. 6. 2020 11:09

Nejlepší rádio je vypnuté rádio. Nic jiného než pořád stejný a omílaný hudební smog.

Mě potěšilo poslední album Mišíka.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, vaši frustraci sdílím a chtěl bych jen podotknout, že tu ovšem nepopisujete nic nového. Tuzemské „hvězdy“ se v rámci svých manýrů chytají chvostu západní, již dekád staré módy, jak je tomu ostatně v mnoha dalších věcech. A ohledně rádií vám můžu říct, že tahle situace zjevně není pouze v těch komerčních, mainstreamový pop hrajících stanicích. V práci máme jakési rockové rádio a tohle opakování stejných písniček se tady netýká pouze nových singlů tlačených manažery/producenty. Jde tam vyloženě i o lenost (a možná šetření). Někdo úplně náhodně vybere dvacet třicet let starý song od jakési kapely a ten se pak hraje denně i několik měsíců, ačkoli kapela má hromadu jiných, třeba i známějších skladeb. Nevím, jak tohle přesně funguje, ale možná že ona studia ty songy kupují po jednom, a ne vždy nezbytně celá alba? Tak jako tak je to šlendrián. Osobně si doma pouštím zahraniční internetová rádia, o kterých tady člověk neslyšel, ale jsou jich mraky a kvalita je neporovnatelná...

1 0
možnosti
MB

Já nevím, když si člověk vzpomenene na 90. léta, kdy všemocná vydavatelství tlačila svoje koně do rádií, tak mi dnešní situace nepřijde o tolik horší.

Ohledně koncertů: nemohou být případné vysoké sumy za živá vystoupení zapříčiněny i tím, že díky moderním technologiím vypadly příjmy za prodeje hudebních nosičů? S tím se potýkají i zahraniční kapely, že koncertování, popř. merchandising, často zachraňují finanční situaci:-)

Ještě k vyjádření "To se dříve stane umělcem neznámý týpek Kapitán Demo s jedním kradeným hitem". Tohle není zrovna dobrý příklad. Jirka Burian má za sebou celkem slušnou kariéru (Southpaw, Republic of Two, spolupráce s otcem Janem Burianem atd.) a i v onom letitém projektu Kapitán Demo jde často o slušně vyprodukované skladby, ačkoli jde o recesi.

0 0
možnosti
RB

Je to tak Jirko, bohužel. Dneska jedou rychlokvašky. Vše je to postavené uměle jen pro prachy. Prostě tuc tucovky do rádií:-P. Vydá to jedno album s jedním singlem, který zaboduje, protože ho v rádiu uslyšíme omílat 10x denně a tím to skončí. Kde jsou ty časy, kdy texty něco říkaly a hudba dávala smysl. :-(

1 0
možnosti
LM

No kde ???

V ...

0 0
možnosti

"těch co by si zasloužili dostat šanci je velká spousta a přál bych jim to" Sorry, ale nezaspal jste náhodou? Natočit a vydat nosič už může každý, stejně jako pověsit písně na různé sociální sítě, takže šanci zaujmout doslova celý svět má už každý. Ovšem jestli není problém taky v tom, že adeptů je, jak správně poznamenáváte, "velká spousta".:-)

0 0
možnosti
RB

jasně, rozházet svoje písničky přes nějakého publishera na Spotify, iTunes, Youtube, TikTok, Amazon atd je fajn. Ale tady jsme v česku, tyhle platformy u nás teprve nabývají na síle. U nás je to stále ještě o rádiích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1004x
moderátor, hudebník - textař - občan (otec) -životní optimista-hypochodndr a stínový ministr sportu.

Seznam rubrik