Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Popsal jste skutečný problém.

0 1
možnosti
JS

Ještě že máme ty politiky takže to můžeme na někoho hodit. Měli bychom být hrdi na svojí vlast a rodinu. skutečnost je taková, že k volbám chodí 30% lidí, každé druhé dítě se rodí mimo manželství, každé druhé manželství se rozvádí atd. Každý si chce jenom užít a kašle na nějaké hodnoty.

2 0
možnosti

Paní Bláhová a pane Zmeku, autor právě píše o tom, že pořád lezeme někomu do zadku. Za Rusáků to bylo všechno podle nich, nyní se zase můžeme přerazit v napodobování USA a západu. Nemáme vlastní názor, pořád někomu podlézáme.

2 3
možnosti
TZ

T25o73m10á87š 63Z24m14e17k

26. 10. 2016 9:20

Tak se na ten typický americký svátek, který vám tak vadí podíváme:

Zvyky Halloweenu se rozvinuly v Irsku na základě zvyků oslavy svátku Všech svatých, který byl přenesen do Irska z Říma. Opírají se o původně židovskou tradici slavení svátků již od předchozího večera, neboť Židé počítali začátek dne již předchozím západem slunce. Vystěhovalci zvyk přenesli v 19. století do USA, kde se všeobecně rozšířil, a odtud ho s expanzí americké kultury přejímaly další země.

a teď klasický český svátek vánoce a zdobení stromečku:

Tradice zdobení vánočního stromku pochází z německých zemí. Jedna z prvních zpráv o ozdobeném osvětleném stromku v místnosti je v brémské kronice z roku 1570.

Umím si představit, co asi v té době psali čeští rádoby mudrcové, když nás Němci začali nutit zdobit nějaký stromeček. :-D

3 1
možnosti
LB

Naprostý souhlas, pane Zmeku. Ještě bych připojila dotaz autorovi blogu, kdy naposledy hrdí Češi, Moravané a Slezané za svůj národ bojovali. A jak tu hrstku statečných náš stát ocenil - stačí připomenout osud Heliodora Píky a dalších, kteří nasazovali životy ve dvou světových válkách včetně našich letců v Anglii.

A co se týká "typických" amerických svátků, ať si každý slaví co chce.

Daleko horší mi připadají ti, kteří mají potřebu jiným diktovat, jak mají žít, co si mají myslet. Není to tak dávno, co se současně s čsl. vlajkou musela vyvěšovat sovětská, po naší hymně se povinně hrál Sajúz něrušimij, Ježíšek byl v ilegalitě, nahrazený Dědou Mrázem (s pěticípou hvězdou na čepici - ještě mám fotku ze školky - Děduška Maróz, jolku nám priňos...), místo vánoční výzdoby ve výlohách obchodů dozníval Měsíc československo-sovětského přátelství.

Kde byli tenkrát ti dnešní strážci národních hodnot?

1 1
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1004x
moderátor, hudebník - textař - občan (otec) -životní optimista-hypochodndr a stínový ministr sportu.

Seznam rubrik