Pakáž živnostnická

Český rozhlas Radiožurnál ve svých ranních zprávách na Velký pátek informoval o průzkumu veřejného mínění, z něhož vyplynulo, že většina lidé si přeje vyhlásit právě Velký pátek státním svátkem. Příznivců státního svátku je 60 %. Proti vyhlášení dne volna jsou zejména živnostníci.

Jak si to vůbec živnostníci mohou dovolit? V naší ateistické společnosti je přeci důvod slavit Velký pátek dnem volna. To si snad myslí, že lidé mají slavit (odpočívat, do kostela by stejně nešli) v práci? Oni ti živnostníci budou nějaký zvláštní druh. Na zdravotní péči přispívají méně než chudáci zaměstnanci. Když jsou nachlazeni, neléčí se v domácích podmínkách - nepotí se v posteli, ale objíždějí klienty a tím šíří infekci (bez ohledu na fakt, že nachlazení není infekční, živnostníci infekční prostě jsou). Kupují si nová auta, dávají si je do nákladů, čímž si snižují zisk a neplatí daně.  V noci dohánějí práci, kterou přes den nestihli a ruší tak své sousedy. A k tomu všemu nechtějí lidem dopřát trochu rozjímání o velikonočních svátcích! Prostě je to pakáž živnostnická nutící jejich zaměstnance chodi do práce častěji než by zaměstnanci chtěli.

Toto vše lze vyvodit z prosté rozhlasové zprávy, pokud jste správně vedeni.  A poslední dobou česká společnost správně vedena je – živnostník je nejprve parazit (ministr Mládek), poté příživník na zdravotním systému (premiér Sobotka, odborový vůdce Středula) a nakonec podvodník (ministr Babiš).

A co ti, kteří správně vedeni nejsou? Živnostník po dobu svátku nedostává náhradu mzdy, on si na ni musí vydělat. Živnostník nemůže přijít do kanceláře či ke stroji a jen tak nic nedělat, protože za nicnedělání mu nikdo nezaplatí. Stejně tak si nemůže odhlasovat, že v pátek nepůjde do práce, aniž by to pocítil na příjmech – pokud není zároveň českým poslancem.

Je tedy zcela logické, že živnostníci chtějí mít co nejméně státních svátků a většina zaměstnanců naopak. Zkuste se pro zajímavost zeptat ve svém okolí co je 28. září? Téměř všichni ví, že svátek. Ale už se raději neptejte jaký.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Zapletal | pátek 3.4.2015 7:47 | karma článku: 30,57 | přečteno: 1025x