Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Kdysi jsem při studiu brigádničil jako pomocná síla na stavbě - rekonstrukci jednoho činžovního domu. Na té stavbě pracovalo několik zedníků, kteří byli zaměstnanci soukromé firmy a pak také dva živnostníci-zedníci. Zatímco ti zaměstnanci jeli jak fretky, zdili, omítali a byly za nimi vidět "metry" práce, ti dva živnostníci tam jakoby furt něco řešili (s cigaretou v ruce), ale v podstatě nesáhli na práci. Chovali se tam spíš jak nějací šéfové nebo třeba inženýři-projektanti, ale smysl jejich práce jsem nějak nepochopil. Navíc na ty zedníky-zaměstnance koukali docela pohrdavě....Tak nevím není živnostník jako živnostník....

0 0
možnosti
MS

Já, ač živnostník a neznaboh, se naopak domnívám, že Velký pátek už měl být svátkem dávno. Velikonoce jsou nejvýznamnější křesťanský svátek a my, ač hodně ateistický stát, se ke křesťanským tradicím hlásíme. Nedomnívám se, že by ten jeden den svátku navíc vyvolal hospodářskou krizi, a kdyby už nebylo zbytí, tak bych raději pro zrušení nic neříkajícího Dne české státnosti a na jeho úkor zavedení Velkého pátku.

0 0
možnosti
Foto

I21v22o 26C39i64l66i64c89h

3. 4. 2015 14:03

Pokud jste živnostník, tak co Vám brání si ten svátek udělat? 8-o

2 0
možnosti
Foto

Já bych jim ten svátek dopřál. Ale za své.

1 0
možnosti
Foto

Jsem živnostník, zaměstnavatel. Jsem pro volno třeba i na malý pátek, dovolenou i nemoc libovolně dlouhou. Ale proboha, proč bych těm lidem měla platit za to, že jsou doma? Proč bych z toho, co těm zaměstnancům dám, měla odvádět státu sociální a zdravotní? Proč, když pak zaměstnanec onemocní musím mu zaplatit i tu nemocenskou? Proč se v anketě někdo nezeptá i na to b)? Byli byste pro volno ve svátek a nedostat za to zaplaceno?

17 0
možnosti
KV

Je to tak......kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale taky nic neví.To, co píšete, 90% zaměstnaných neví. Neví, kolik se odvádí, neví, že nic, ani firma, nejede sama. Napsala jste to opravdu výstižně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Jiří Zapletal

místopředseda Strany svobodných občanů (Svobodní)

 

Seznam rubrik